Jdi na obsah Jdi na menu

Křeček džungarský

11. 4. 2011
 
Délka těla:6,5-10 cm, délka ocasu:1 cm
Váha: 35-55 g.
Způsob života: Aktivní je především v noci za tmy, ve   dne většinou dscn0203.jpgspí. Můžou se chovat samostatně, v páru i menších skupinkách (zde ale záleží na povahách jedinců). Základní barva srsti je šedá s tmavým pruhem na zádech, bříško mají bílé ,ale podařilo se vyšlechtit několik barevných mutací.
Potrava: směs pro křečky, zelené krmivo, ovoce a zelenina, občas moučné červi, maso, vařené vejce a netučný tvaroh a jogurt. Luční semeno a větvičky na ohryzování. Oříšky, piškoty, rozinky jen zřídka jako pamlsek. Zajistěte přístup k čerstvé pitné vodě.
Chovatelské zařízení: minimální rozměry klece nebo akvária jsou 30 krát 40 krát 25 cm. Vhodné jsou rozmanité a členěné klece s prolézačkami, kolotočem a dalšími hračkami, kde se křeček dostatečně vyřádí. Vděčný bude také za domeček na spaní. Jako podestýlka jsou vhodné hobliny.
Rozmnožování: pohlavní dospělost nastává ve 3 měsících. Březost trvá 18-22 dní. Samice mívají do roka 3-4 vrhy po 2-10 mlád´atech. Od matky se odstavují ve věku 3-4 týdnů.
Délka života: křeček Džungarský se dožívá 2-3 let.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář