Jdi na obsah Jdi na menu

27.12.2011 - Orel Cup Vyškov

      27.12.2011 - Orel Cup Vyškov

 

Základní skupina:

FC Kloboučky - Autosklo Hleďa 0:1

Na úvod turnaje pořádný oříšek: obhájce titulu minulého ročníku a futsalový výběr toho nejlepšího co okres nabízí v čele s exligovým hráčem Helasu Brno Tomášem Galiou. V zápase jsme byli rovnocenými soupeři a kdybychom proměnili naše vypracované šance, mohli jsme Autosklu uzmout některý z bodíků do tabulky. Nestalo se a tak po prvním zápase máme na bodovém kontě nulu.

 

FC Kloboučky - Bohdalice 2:5

Branky: Tichý Pavel, Přerovský Daniel

Druhý zápas na turnaji byl na programu proti náhradníkům za vypadnuté Boskovice, narychlo poskládaný tým Bohdalic. Do zápasu jsme si celkem věřili, zvláště po výkonu z prvního utkání proti Autosklu. Naše sebevědomí bylo zruinováno po několika úvodních minutách, kdy nám soupeř nasypal do branky 3 góly a bylo po vítězných nadějích. Díky gólům Pavla a Dana jsme pouze kosmeticky upravili výsledek na celkových 2:5.

 

 FC Kloboučky - Orli Bučovice 3:0

Branky: Handlíř Michal, Přerovský Daniel, ?????

Pokud jsme chtěli pomýšlet na postup, s Orlíkama jsme potřebovali body. Ne jeden, ale všechny tři. V zápase jsme se ukázali opět v tom lepším světle, předchozí zápas jakoby nebyl a náš výkon jsme dokázali korunovat třemi brankami v síti mladých Orlíků. Branky zaznamenal Michal, Dan a No Name střelec (už se někdo přiznejte :D ).

 

 FC Kloboučky - Sokol Bučovice 4:2

Branky: Přerovský Daniel 2, Bodeček Lukáš, Mlčoch Martin

Derby dvou krajských účastníků. V krajské soutěži jsme si se soupeřem poradili celkem jednoznačně 7:1, nicméně tohle je pouze statistika navíc skoro tři měsíce stará. K definitivní jistotě postupu jsme museli vyhrát a základem vítězství je zopakovat minimálně stejný zodpovědný výkon z předchozího utkání s Orli. To se nám nakonec podařilo, soupeři jsme zasadili čtyři rány (Dan 2x, Bodyn a Mates) a po vítěztví jsme se mohli radovat z postupu do čtvrtfinále.

 

Konečné pořadí ve skupině B:

  1. Autosklo Hleďa
  2. Bohdalice
  3. Kloboučky
  4. Sokol Bučovice
  5. Orli Bučovice

 

 

Čtvrtfinále:

FC Kloboučky - West Vyškov 2:4

Branky: Kachlík Marek, Koval Stanislav

Ve čtvrtfinále nás čekal nepříjemný soupeř West Vyškov. Soupeř, vyznávající nepříjemnou hru do těla, často na hranici faulů, je pro nás malým "postrachem" každého ročníku tohoto turnaje. V úvodu utkání se West dostal rychlou brankou do vedení a my jsme museli dotahovat. Marně. Další dvě branky v naší síti sráží naše vyhlídky postupu hodně hluboko pod palubovku haly a my jdeme do Power Play. Ta se nám daří a díky brankám Marka a Standy snižujeme na 2:3 a vykřesáváme plamínek naděje. Ten definitivně uhasí soupeř čtvrtou brankou, když propálí Dana v naší brance.

 

 

 

Článek Vyškovského deníku k Orel Cupu:

 Futsalový Orel Cup už zase patří mužstvu Autoskla

Vyškov – Futsalový Orel Cup na závěr roku je oslavou sportu a kamarádství. Byl i ten úterní, přestože pár borců z vyškovské haly Za Parkem odkulhalo. Naštěstí všechny šrámy zřejmě spraví příslušná mast a pár dnů klidu.

 

27.12.2011 19:03

 
 

 

 

Startovní listina na poslední chvíli doznala změny, která ale spíš kvalitu turnaje povýšila.

„V pondělí večer mně vypadly Boskovice, protože se nedaly dohromady. Takže za ně jsem musel narychlo sehnat náhradu a jsem rád, že to vzaly Bohdalice. Skupina B by tak měla být o něco silnější. Vlastně každý tým v ní má nějakého ligového hráče,“ upřesnil startovní listinu hlavní organizátor turnaje Petr „Méďa“ Nedvěd.

Branami čtvrtfinále tak prošli všichni favorité, ale v K.O. bojích už některé ambice pohasly. „Chtěli jsme se zlepšit. V posledních dvou Orel Cupech jsme vždycky skončili ve čtvrtfinále. Ale zase se nám to nepodařilo. Výjimečně jsme sice nevypadli až na penalty, ale gólem v poslední minutě. Ale zahráli jsme si pět zápasů, takže musíme být spokojení,“ řekl šéf nováčka krajského přeboru Sokola Bučovice Ladislav Dufek. „Vyhraje Autosklo. Tedy jestli budou hrát naplno a nebudou si z toho dělat srandu,“ zavěštil Dufek.

Vypadl i další „krajánek“ Kloboučky, přestože měl prvoligovou posilu z velkého fotbalu. Lukáš Bodeček bydlí v Nevojicích a nyní sbírá prvoligové „korálky“ v pražské Viktorii Žižkov.

„Když mám volno, jdu si s klukama vždycky zahrát do haly, abych se udržoval v kondici. Přes zimu je to docela dost pravidelné. Proč jsme nepostoupili? Prostě nedáváme góly a každý rok je naším osudem West Vyškov, na ně prostě neumíme zahrát. Vždycky na začátku nám dají gól a my se pak marně snažíme vyrovnat,“ posteskl si zadák Žižkova.

Viktorka po podzimu uzavírá prvoligovou tabulku, ale Lukáš nevidí její budoucnost nijak černě. „Pořád věřím v záchranu. Jsme tam dobrá mladá parta a jsme odhodlaní udělat všechno proto, abychom Viktorku udrželi v první lize,“ zdůraznil Bodeček.

Naproti tomu Petr Nedvěd, tentokrát v roli kouče vyškovský Orlů, protože na palubovku ho nepustilo zranění, nad vyřazením hůl nelámal. „My jsme postupem do čtvrtfinále dosáhli maxima, všechno ostatní by bylo nad plán. Ale není důvod po svátcích se nějak honit,“ usmíval se Méďa.

Výsledková listina nakonec skončila podle odhadu Petra Nedvěda i tipu Ladislava Dufka. Na nejvyšší stupínek se po roce vrátil tým Autoskla, druhou příčku obhájil West team. „Ve skupině jsme do toho opravdu nešli naplno, ale od čtvrtfinále už jsme hráli jen na vítězství. Ovšem těžké bylo už třeba přejíte přes Hamíky, a také finále bylo dlouho vyrovnané. Ale když jsme asi pět minut před koncem šli do vedení 3:2, už jsem věřil, že roli hlavního favorita potvrdíme,“ řekl po turnaji spokojný Jan Pospíšil, jedna z velkých opor vítězů.

Spokojené píšťalky

S píšťalkou odřídili zápasy Robert Pavlus a Miloslav Brtníček. Druhý jmenovaný potvrdil, že i pozice sudího je při tomto klání spíše pohodová. „Orel Cup je přece jen sváteční turnaj, takže chlapci jsou k sobě opravdu o malinko ohleduplnější než v mistrovských soutěžích. I když bojovnost samozřejmě zůstává vysoká. Na druhé straně jsou tady ale pro futsal horší podmínky, hala je malá, takže občas mám strach, aby se někdo v té velké snaze nezranil o ohrazení. Jako rozhodčí tu opravdu problémy nemíváme,“ ujistil „úřadující“ předseda výkonného výboru okresního fotbalového svazu.

Orel Cup

Sklupina A – pořadí: 1. Amor Vyškov, 2. West Vyškov, 3. Orel Vyškov, 4. Hamíci Nezamyslice, 5. Fifák Nouzka.
Skupina B: 1. Autosklo Hleďa, 2. Bohdalice, 3. Kloboučky, 4. Sokol Bučovice, 5. Orli Bučovice.
Čtvrtfinále: Amor – Sokol Bučovice 3:2, West – Kloboučky 4:2, Bohdalice – Orli Vyškov 2:0, Autosklo – Nezamyslice 4:2.
Semifinále: Amor – West 0:3, Bohdalice – Autosklo 3:5.
O 3. místo: Amor – Bohdalice 3:2.
Finále: Autosklo – West 4:2.

  

zdroj: vyskovsky.denik.cz/ostatni_region/futsalovy-orel-cup-uz-zase-patri-muzstvu-autoskla.html

 

 

Sestava na turnaji:

 

Maryšler Libor 

Konečný Libor, Handlíř Michal, Koval Stanislav, Kachlík Marek, Bodeček Lukáš

Mlčoch Martin, Tichý Pavel, Vala Lukáš, Přerovský Daniel