Jdi na obsah Jdi na menu
 


David Guetta -životopis

 

David Guetta

Povolání: DJ
Věk:
43
Datum narození:
7. 11.1967
Místo narození:
Paříž, Francie
Výška:
192 cm
 

Životopis

David Guetta se narodil a vyrostl ve

Francii

. Jeho matka

byla

Francouzska, jeho otec byl Židovského původu. Je ženatý s Cathy Guetta, se kterou má dvě děti – Tima Elvise (narozen v roce 2004) a Angie (narozenou v roce 2007).

Počátek kariéry:
V sedmnácti letech začal jako DJ v pařížském klubu Broad. Ze začátku jen přehrával oblíbené písně, v roce 1987 však objevil house. který ho od té doby provázel po celou kariéru. O rok později již začal pořádat své vlastní klubové akce. V roce 1990 vydal „Nation Rap“, hip-hopovou kolaboraci s francouzským rapperem Sidney Duteilem.

Na počátku devadesátých let hrál už David Guetta ve vyhlášených klubech, v roce 1994 vydal svůj první singl „Up & Away“, se kterým zaznamenal na klubové scéně velký úspěch. Spolupracoval na něm s americkým zpěvákem Robertem Owensem. V roce 1995 se stal manažerem klubu La Palace a dále zde i v jiných klubech organizoval večírky.

Debutové album:
V roce 2002 založil Guetta spolu s Jochimem Gerraudem společnost Gum Productions. V tom samém roce nahrál svůj první celosvětově úspěšný hit – „Just a Little More Love“, na kterém hostoval americký zpěvák Chris Willis. Guettovo první album Just a Little More Love vydal tentýž rok label Virgin Records a zaznamenalo velký úspěch – prodalo se ho přes 300,000 kopií. O rok později začal vydávat kompilace s názvem F*ck Me I’m Famous, dnes jich má na kontě již šest.

V roce 2004 vydal své druhé album Guetta Blaster, které obsahovalo singl „The Word is Mine“. Album mělo však menší úspěch než jeho předchůdce.

Album Pop Life:
David Guetta vydal své třetí album Pop Life v roce 2007. Album mělo úspěch zejména ve Velké Británii, Irsku a střední Evropě. Po celém světě se prodalo 530,000 kopií. První singl „Love is Gone“ dosáhl na první místo v americké taneční hitparádě.

Na podporu alba hrál Guetta v mnoha zemích. Připravil také akci UNIGHTED, která se odehrála ve Francii na Stade de France, pátém největším fotbalovém stadionu v Evropě. Zahrál zde spolu s DJ Tiestem, Carlem Coxem, Joachimem Gerraudem a Martinem Solveigem pro čtyřicet tisíc lidí.

One Love a produkční práce:
Své čtvrté album One Love vydal David Guetta v září 2009. První singl „When Love Takes Over (feat. Kelly Rownland)“ se dostal na druhou příčku mezi francouzskými singly a na 78. v žebříčku US Billboard Hot 100. Druhý singl nazvaný „Sexy Bitch (feat. Akon)“ (z důvodu cenzury přejmenovaný na Sexy Chick) se také umístil druhý ve Francii, v USA se však dostal až na páté místo. Následovaly singly „One Love (feat. Estelle)“, „Memories (feat. Kid Cudi)“ a „Gettin’ Over (feat. Chris Willis, Fergie a LMFAO)“. Celkem se prodalo na celém světě přes 1,4 miliónu kopií alba.

Guetta také produkoval singl „I Gotta Feeling“ skupiny Black Eyed Peas, který získal první příčku v USA, Kanadě, Velké Británii a Austrálii a druhou ve Francii.

Od dubna 2009 má každou sobotu show na internetovém rádiu RauteMusik.

V roce 2009 se podle DJ Magazínu umístil na třetím místě v žebříčku Top 100 DJs
.