Jdi na obsah Jdi na menu
 


dolínské děti a jejich úspěchy

17. 7. 2012

 

     Jaruška Špurková se narodila v září 1998. Už odmalička jí velice zajímali koně, které jsme si pořídili, když byl Jarušce rok. Poníčka jsme Jarušce koupili až  když jí bylo 6 let, byla to úžasná a moc hodná ponička Kačenka(foto), která malou  Jarču naučila jezdeckému umění v začátcích. Byly i pády, dokonce měla Jarča  zlomenou ruku pár týdnů poté, co už jezdila ve výběhu na Kačence sama se stalo, že  Kačenka něják zakopla a Jarča se překulila Kačence přes krk a šup, byla na  zemi, ale ručka byla zlomená. Naštěstí tohle Jarču neodradilo, ba naopak, měla hrůzu z toho, jestli jí nezakážeme ježdění, ale proč bychom to dělali,  jsme rádi, že to Jarču baví.
      V šesti a půl letech s náma jela Jarča na 30kilometrovou tůru na koních, byla úžasně statečná a Kačenku dokonale ovládala a Kačenka perfektně Járu respektovala. V jedenácti letech už byla jezdecky Jarča tak zdatná, že jí vyjížďky na koních jen ven už neuspokojovaly, potřebovala už něco víc. Poohlédli jsme se tedy po pár stájích s trenéry a Jára zakotvila ve Sportovní stáji Černuc u manželů Vochozkových. Zde si pod jejich vedením udělala i ZZVJ (Zkouška základního výcviku jezdce), která se na parkury na velkých koních může skládat,je-li jezdkyni 12 let, zkoušky úspěšně zakončila a dnes, kdy je jí skoro 14 let, jezdí na Arlavovi ze SS Černuc Oficiální parkury 90 cm (ZM),100 cm (Z) a 2 x již absolvovala parkur dvoufázový, kde první fáze je 100 cm a druhá je navýšena o 10 cm,čili 110 cm.  Zatím se Jarče daří, dokonce se již dvakrát stalo, že v jeden den vyhrála s Arlavem i dvoje závody, jedny byly Hobby, druhé ofi.-viz přiložené video.

Za umístění se na jezdeckých závodech dávají kromě cen i mašle, umístění je podle barev rozděleno takto:
 žlutá-1.místo,bílá-2.,červená-3.,modrá-4.,zelená-5. a pak už jen fialové.

Gratulujeme Jarušce a přejeme ještě mnoho krásných zážitků v sedle milovaného
 Arlava.
 Rodiče Oldřich a Jaroslava Špurkovi, Dolín .

Foto nástěnky Jarči přiloženo.


 http://youtu.be/jr6RphQTysI

http://youtu.be/LCMbydgUpu4

http://youtu.be/f3vZaHCoQFU

http://youtu.be/ZOmJi-uOYsA

 

 

Náhledy fotografií ze složky naše děti

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Překvapení a gratulace

(Hana Králová a kolegyně, 20. 7. 2012 20:26)

Nejdříve velká gratulace dnes už sl.Jarušce a jejím rodičům. Je záviděníhodné mít potomka se kterým sdílíme stejnou zálibu.Hodně úspěchů do budoucna a těšíme se na další fotografie. Nedá mi,abych nenapsala o tom ,o čem jsme dlouho mluvily. Jak je možné v takové malé vesničce tolik aktivit? My se snažíme o něco podobného už 2 roky a žádná odezva. Paní Lenka Svobodová nám dala info. o další akci u vás začátkem září,tak přijedeme.Rádi se s někým seznámíme a pokusíme se zjistit "kde je zakopaný pes". S pozdravem H.K.,D.B..B.F.