Jdi na obsah Jdi na menu

O Heřmánkovi a přírodním čištění

Zde najdete vše potřebné, co potřebujete vědět o Heřmánkovi a částěčně o přírodním čištění.

 

Příspěvky

Rozhovor s Heřmánkem - časopis Záhady života

časopis Záhady životaNemá rád slova léčitel a léčba. Nemoci totiž podle něj neexistují, pouze více či méně »zašpiněné« tělo, které je potřeba pravidelně čistit. S pomocí bylinek, kterými voní přírodní centrum v Kamenici u Prahy, a metodou přírodního čištění, kterou sám vymyslel. „Denně naše tělo přijímá spoustu nečistot a my mu musíme umožnit a také pomoci se jich zase zbavit, “ říká irisdiagnostik PAVEL ŠÍMA (62), jemuž přátelé říkají Heřmánku. Jediným pohledem do lidského oka rozpozná veškeré zdravotní problémy, které člověka trápí, jejich příčinu i možný následek. Volbu uzdravit se ovšem ponechává na každém z nás…

 

Rozhovor s Heřmánkem - časopis Neon

v-cekarne.jpgRodák z Nové Včelnice někdejší fotograf a sportovec již 21 let pomáhá lidem k lepšímu zdraví. O kom je řeč? No přece o panu Pavlu Šímovi tzv. HEŘMÁNKOVI. Navštívili jsme ho s Neonem již po druhé, po 4 letech. Letos již v jeho“ nové ordinaci“ kousek od Prahy v malebné Kamenici, kde působí od května 2011. Pan Šíma se již 21 let zabývá přírodním čištěním lidského těl, pohledem do očí. Na svém kontě má již dvě úspěšné knížky, kde radí jak by se člověk měl o své tělo starat, aby mohl žít naplno a nejen „přežívat“.

 

Rozhovor s Heřmánkem - Zpravodaj z Kamenice

Zpravodaj z KameniceNěkdejší úspěšný fotograf a sportovec Pavel Šíma se už přes dvacet let věnuje přírodnímu léčení  - i když on slovo „léčení“ nemá rád – tedy čištění těla. Jeho „ordinace“ je příjemně provoněná bylinkami, které, zabalené v sáčcích, zabírají celou jednu stěnu místnosti. Jak říká, mechanismus lidského těla je ve své podstatě velmi jednoduchý a jakmile se někdo snaží hledat v něm složitost, obvykle je to spíš na škodu. Na svém kontě má dvě úspěšné knihy, v nichž radí, jak by se člověk měl o své tělo starat, aby mohl naplno žít a nikoliv jen přežíval.

 

Rozhovor s Heřmánkem - ČRo Radio Wave

Radio WaveKromě klasické medicíny, se kterou se setkává každý z nás prakticky už odmalička, když navštěvuje nejdřív třeba dětského a potom i praktického lékaře, existují i další, alternativní cesty, jak řešit neduhy našeho těla.

 

O Heřmánkovi - www.e-knihovnicka.cz

Je známá pravda, že některé byliny dokáží z těla uvolnit všemožné nečistoty, účinně ho očišťují. Pavel Šíma tvrdí, že tyto „usazeniny“ jsou příčinou většiny zdravotních potíží. Pokud se uvnitř hromadí a zanesou dutiny, kanálky i póry, dostaví se zákonitě nepříznivá reakce, například v podobě ekzémů, alergií a ještě mnohem závažnějších onemocnění.

 

O Heřmánkovi - z knihy Za tajemstvím zdraví s úsměvem, láskou…a rozumem

Kniha Za tajemstvím zdravíPavel Šíma, častěji známý jako "Heřmánek", je člověkem, který svou metodou přírodního čištění pomohl již mnoha lidem od jejich zdravotních problémů. Do jeho ordinace přicházejí stále další a další pacienti, kterým s úspěchem pomáhá zbavit se neduhů, jež je sužovaly třeba celé roky, a jimž naše chemická medicína dosud nepomohla. Po několika setkáních a konzultacích nad rukopisem jsem v něm poznala člověka velmí osobitého, přemýšlivého a přísného až nekompromisního. A to nejen při léčení, ale také při hájení své metody i stylu, jakým ji podává.