Jdi na obsah Jdi na menu

11.kapitola - MT

25. 4. 2011

 


Dnes bylo 15.prosince. Svátky se nezkrotně blížily a Harry byl nervózní. Sám ani nevěděl proč. Rozhodl se, že Samovi napíše 23.prosince. Dozvěděl se od něj, že odjíždí ráno na štědrý den. Samuel nepojal žádné další podezření ohledně Harryho.

Bylo ráno a studenti dnes měli povoleno navštívit Prasinky. Harry šel hned koupit dárky. Hermioně koupil knížku, a stejně tak Ronovi. Ovšem s rozdílem, že ta pro Hermionu byla na učení a ta pro Rona o famfrpálu. Ginny vzal přívěšek s tvarem malého lvíčete v srdíčku, ostatním nějaké cukrovinky a pro Sama měl speciální dárek, v podobě dopisu a seznámení se svým nejmladším bratrem, a k tomu fotku s celou jeho rodinou, kterou našel v rodové knize. Na té fotografii byl i on.

Když měl všechno nakoupeno, zašli si s Ronem a Hermionou ke Třem košťatům. Kolem poledne byli na cestě k Bradavicím.


Dny ubíhaly, Harry se ani nenadál, a už bylo 23.prosince. Ráno se probudil, chvíli jen tak zíral na stěnu, později se ale vzpamatoval, zatřepal hlavou a vyhrabal se z postele. Dopoledne měli Kouzelné formule, Bylinkářství a Lektvary. Po obědě bylo volno. Harry se potichu vytratil ze společenské místnosti, zamířil rovnou do KNP. Vzal pergamen a chvilku mu trvalo, než vymyslel co napíše. Nakonec dopis zněl takto:


 

Milý Same,

 

        Vím že se trápíš, proto se s Tebou chci setkat. Doufám, že přijdeš, musím ti toho spoustu vysvětlit. Sejdeme se dnes na astronomické věži v 22.00. Zatím se měj...

 

                                                                                                        N.D.A.


Musel se pochválit za nápad, že použije zkratku ve jméně. N.D.A. - Nicolas de Ailen. Vsadím se, že mu to dojde. Možná, že bude zmatený, ale dojde mu to... pomyslel si.


Samuel právě četl jednu zajímavou knihu ve své pracovně. když v tom uviděl, jak nějaká školní sova lítá za oknem. Otevřel ho a sova poslušně vletěla dovnitř a natáhla svou nožku, aby jí Sam mohl vzít dopis, co nesla. Hned zase odletěla. Otevřel dopis  a s neuvěřením na něj zíral. jasně tam stálo, že má jít na astronomickou věž, kde se s ním chce někdo setkat. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale to, na co zíral byly iniciály na konci dopisu. N.D.A. Kdo to sakra kůže být?! N.D.A... N.D.A... N.D.A... N.D.A... Proboha! Vždyť to by přesně sedlo na jméno jeho bratra! Nicolas de Ailen. Ale není přece možné, aby to byl on. ale co když ano? Třeba se to nějakým způsobem dozvěděl a chce se mu ukázat... ? Je to nepravděpodobné. Ale ty iniciály... Prostě tam půjdu!  A i kdyby to nebyl on, přece tím, že tam zajde nic neztratí...



Už bylo skoro deset hodin večer. Zatímco Sam už čekal na astronomické věži a rozhlížel se kolem, Harry byl stále schovaný. Už chyběly jen tři minuty... dvě... jedna. Vzal na sebe svou pravou podobu, zhluboka se nadechl a vydal se až na vrcholek astronomické věže. Spatřil Samuela, jak se dívá na krajinu před ním. Harryho si nevšiml. Hodiny odbily deset hodin.

Harry se odhodlal a postavil se vedle Sama. Ten se však stále díval na pozemky. Nastalo ticho, hodiny už nebily a Harry do toho ticha pronesl: ,, Krásný pohled, že? "

Samuel se rychle otočil a vytřeštil oči na chlapce před ním. Vypadá úplně jako táta... uvědomil si.  Stále se díval na nespíš právě nalezeného bratra a jen němě pohyboval ústy, což vypadalo, jako by ztratil řeč. Harry s úsměvem sledoval Samovu reakci.

,, No... asi bych se ti měl představit. Jsem Nicolas." po tomhle Sam vyvalil oči ještě více, pokud to tedy bylo možné...

Když se zase nic nedělo, Harry se ušklíbl: ,, To se se mnou ani nepřivítáš?" V tu chvíli se Sam jakoby vzpamatoval a Nicolase pořádně objal. ,, Váž-vážně jsi t-to ty?" vydal ze sebe po chvilce.

,, Jo, už to tak bude." přikývl Harry s úsměvem. I přes to, že byl konec večerky si začali povídat.

,, Hledali jsme tě."

,, Já vím."

,, Jak to, že to víš?" nechápal Sam.

,, Sám jsi mi to řekl." povzdychl si Harry.

,, To není možné... Nikomu jsem ohledně tohoto témata nic neříkal! " Namítl hned Samuel.

,, Ale jo. Zamysli se."

,, Vážně nikomu! Leda že by..." Začalo mu svítat. Ledaže by Nicolas byl Harry!

,, Jestli je to, co si myslím... " Harry přikývl aby pokračoval.

,, Tak sis tady žil v podobě Harryho Pottera."

,, Přesně tak." přisvědčil na to Harry a zazubil se.

,, Páni," řekl Sam ohromeně.

,, Hele Same, nevím jestli budeš souhlasit, ale rád bych s tebou jel za naší rodinou." vysypal ze sebe najednou Harry.

,, Jak si můžeš myslet že bych nesouhlasil? Všichni budou překypovat štěstím až tě uvidí."

,, Super!" zajásal Harry. Když Harry Samovi všechno dopodrobna vysvětlil, uvědomili si, že by měli jít spát.

Samuel s tím neochotně souhlasil. Oba se strašně těšili na ráno, takže se snažili usnout co nejdříve, ale to nešlo, jelikož museli oba přemýšlet nad dneškem. Nakonec se jim to konečně podařilo, a usnuli klidným spánkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář