Jdi na obsah Jdi na menu

17.kapitola - MT

25. 4. 2011

 


V řádu:


Byl štědrý den. Hodně lidí bylo stále smutných, že Harry nepřijede a lámali si hlavu s tím, kde je. Sirius se pokud možno moc často neobjevoval, a Remus se taky trochu stranil. Členové byli zamlklí, a na náladě jim nepřidalo ani to, že jsou Vánoce. Hermiona s Ronem, kteří taky přijeli ( dostali se tam letaxem z Brumbálovy pracovny i s Ginny ) byli pořád naštvaní na Brumbála. Kolem desíti hodin ( dopoledne...) se náhle objevil brumbál a řekl, že je mimořádná porada řádu. Na poradu teď směli i Fred s Georgem a Ron s Miou. Když se všichni dostavili do místnosti, Brumbál začal.

,, Takže, jak už jste slyšeli, dnes se koná mimořádná porada řádu. Je to kvůli Voldemortovi... (- škubnutí -) a jeho plánech. Smrtijedů je čím dál tím více a pokud se k němu přidal i Harry... můžeme počítat s jeho vládou nad světem. Severus zjistil, že chce napadnout Bradavice, a to asi za měsíc." dokončil svou začáteční řeč a nechal ostatní přemýšlet. Zpráva o napadení Bradavic je kupodivu nevzala tolik jako Harry, ale i tak si všiml zděšených pohledů a šeptání.

,, Harry se k němu určitě nepřidal!" namítl okamžitě Sirius a Ron s Hermionou jen souhlasně pokyvovali hlavou.

,, Siriusi, já vím, že je to těžké, ale..." chtěl něco říct Brumbál, ale Sirius ho přerušil.

,, Co prosím? Vy o něm mluvíte jakoby už dávno nebylna naší straně. Harry by se k nim nikdy nepřidal!" Sirius v poslední době docela dost ztrácel nervy a to se stalo i těď.

,, Tím bych si nebyl tak jistý, Blacku" zavrčel Snape.

,, Sklapni Srabusi..."

,, Dost! Přiznávám, jsou pravděpodobné obě možnosti, ale kde jinde by Harry byl?" zakončil jejich vyvíjející se hádku Brumbál.

,, Co já vím?! Určitě není u Voldemorta, vím to! harry prostě není takový, že by se k němu jen zak přidal, na ho ho znám dost dobře!" řekl Sirius pevně.

,, Přesně tak. Harry je statečný, a proč by to asi podle vás dělal?!" přidal se k němu Ron. Teď už nemáte co říct, co Brumbýle?! pomyslel si škodolibě.

Poprvé promluvil Remus. ,, Albusi, v tomhle mají rozhodně pravdu. harry neměl důvod..." nedokončil svou větu, jelikož byl přerušen.

,, Určitě by měl nějaký důvod Lupine!" zavrčel jeden člen.

,, Hm a jaký?!"

,, Tak například, že mu zatajujeme až moc věcí!" zamumlala Tonksová a hned na sobě ucítila několik nevěřícných pohledů.

,, S tímhle musím bohužel souhlasit. Nespíš byla chyba, neříct mu  o Siriusovi..." přiznal Brumbál.

,, Konečně vám to došlo co? My se vám to tu snažíme celou říct, to jenom vy máte pořád nějaké námitky." ozval se vítězný hlas Ronalda.

,, Weasley nepřipadá vám, že to trochu přeháníte?" prskl na něj Snape.

,, Ani ne..." dál se v rozhovoru nedostali. Nikdo nevěděl proč, ale pár lidí si za okamžik všimlo. Za oknem byla sova a netrpělivě ťukala na sklo. Paní Weasleyová ho otevřela a sundala jí dopis, který nesla. Sova neodletěla, takže jim došlo, že nejspíš čeká na odpověď.

,, Je to pro tebe Albusi..." pověděla paní weasleyová po chvilce a podala Brumbálovi tlustý dopis. Ten se na něj překvapeně zadíval a vzal si ho. Už znak na něm ho trochu zarazil. Stejný byl i na dopise, který dostal na začátku roku od Samuela de Ailena, který byl teď učitelem v Bradavicích. Podíval se na podpis na obálce.

,, Cože?" zeptal, a ani si neuvědomil, že to bylo nahlas. Všechny pohledy se naráz otočily k němu. Přemýšlel. Co po mě může chtít? Doufám, že nezjistil nic o jeho synovi...pomyslel si ustaraně.

,, přečtete to nahlas?" optal se ho jeden člen. Brumbál se na chvíli zarazil, ale nakonec, proč ne?

,, ano..."

Rozbalil dopis a začal číst...


Vážený profesore Brumbále

                   Jistě Vás zajímá, proč Vám píši. Chtěl bych se Vás zeptal, jestli máte dvě volná místa ve Vaší škole, pro mé syny (- zarazil se, ale četl dál-) a taky jestli přijímáte i pomocnice na jiné práce. Ebony de Ailenová

( má dcera ) se zajímá o práci ošetřovatelky, popřípadě její pomocnice a Rika de Ailen  ( má druhá dcera ) se zajímá o jakoukoli jinou práci, např: pomocnici v hodině Péče o kouzelné tvory. Pokud jde o mé syny, Alex de ailen by nastupoval do sedmého ročníku a Nicolas de Ailen... ( -To není možné!!! pomyslel si v duchu Brumbál-) do šestého. prosím pošlete mi odpověď po sově.

                                                                                                           Zdraví

                                                                                                                    Michael de Ailen


Dočetl ho a oni ho stále jen pozorovali.

,, Myslel jsem, že de Ailenovi mají pouze dva syny! To znamená, že toho třetího už našli?" zamračil se nechápavě Remus Lupin.

,, Už asi....už asi vím kde je Harry." rozhodl se jim říct pravdu. Jednou to musel udělat, stejně by se to dozvěděli, a navíc, kdyby Harry nenastoupil na školu jako Harry...

,, COŽE?!" ozvalo se naráz ze všech stran.

,, Asi vám budu muset něco říct. "

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář