Jdi na obsah Jdi na menu
 

League of Legends - LOLKO

 


kulaté logo LoL

 

League of Legends (dále jen LoL) je freewarová online hra vyvinutá společností 'Riot Games'. Tvůrci se inspirovali hrou Warcraft III: The Frozen Throne.


Steve "Guinsoo" Feak, předchozí návrhář populární Warcraft III: The Frozen Throne, DotA (Defence of the Ancients) Allstars, a Steve "Pendragon" Mescon začali spolupracovat s 'Riot Games' v rozvoji League of Legends. Původní Dotu použil jako základ vložil do něj vlastní nápady, značné rozšíření počtu hrdinů, návodů, mnohé předměty a různé herní změny.


První zmínění přišlo 7. října 2008 a a hra byla spuštěna 27. března 2009.



Gameplay

Hráči jsou rozděleni do dvou týmů s 1-5 hrdiny v každém týmu. Každý tým začíná na opačné straně mapy blízko budovy nazývané 'Nexus'*. Zápas je u konce tehdy je-li Nexus soupeřova týmu zničen nebo se druhý tým vzdá. Ke zničení Nexusu musí každý tým projít přes sérii veží zvaných 'Turrets'. Věže jsou umístěny podel cesty 'Lane' na druhou stranu mapy. Po cestě musí každý hráč získat úrovně za zabití soupeřových hrdinů (hráču), 'minionů'** a neutrálních monster. Hráči si za herní zlato mohou koupit předměty, který hrdinům pomáhají při soubojích. V League of Legend, každý hráč začína na začátku utkání na úrovni jedna a může získat maximálně osmnáctou úroveň. Každý hrdnina má 4 různé speciální schopnosti.


Herní módy

Hra má čtyři různé herní módy:

  • Vyuka je herní mód, kde se noví hráči seznámí se hrou. Je to soukromá offline (bez připojení), kde se hráč učí základní ovládání a cíle hry.
  • Custom mód umožňuje hráčům vytvořit vlastní hru, kterou mohou ostatní hráči najít v seznamu her a připojit se k ní. Hráč může nastavit počítačem řízené hrdiny (boty), nastavit heslo a maximální počet hráčů.
  • Ve hře Normal, se hráči připojí do fronty k zápasu buď samostatně (solo), nebo jako skupina. Server pak automaticky vytvoří hru a snaží se sestavit oba týmy tak, aby měly 50% šanci na výhru. Hráči jsou hodnoceni ve skrytém hodnocení (rating) Elo, díky kterému server tyto týmy sestaví.
  • Mód Ranked je dostupný pro hráče na úrovni 30. Tento mód hraje stejně jako Normal mód, ale existují dva rozdíly. Za prvé, hra používá 'Draft mode', kdy každý tým může zakázat 4 hrdiny ze hry (takže žádný hráč za ně nemůže hrát) a dva týmy nemohou mít stejné hrdiny (takže pokud si tým A vezme hrdinu Ezreal, tým B si ho vzít nemůže). Za druhé je hodnocení vypočítávané na základě hráčovy vykonnosti v rank hrách. Hráči a týmy jsou umístěny v žebříčku podle hodnocení, a nejlepší mají šanci soutěžít v '$100,000 Global Finals' na konci sezóny.
  • Co-op vs. AI - je stejný typ jako Normální hra, ale proti lidskému týmu stojí počítačem ovládaní boti s nastavitelnou inteligencí. Tento typ hry lze prozatím hrát jen v 5 vs. 5.

 

 

 

 

 

Pokud chcete hrát League of Legends i vy, stačí se zaregistrovat zde: http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4eda7e4c72106639956683



*Nexus - hlavní budova každého týmu, ke které je obtížné se probojovat a zničit jí
** minion - minions = přisluhovači, NPCs (neživí hráči, počítače), kteří se neustále plodí a utočí na druhý tým

 

Co je to LoL?