Jdi na obsah Jdi na menu

CRUFTS 2014 - největší výstava psů na světě

12. 3. 2014

Naše cesta začala v pátek 7.3.2014 brzy ráno, kdy jsme se nalodili do auta Evky SIkové (CHS Evidog) a spolu s Bětkou Vrublovou (CHS Oasis of Peace) a jejím přítelem Jakubem Uherkem, Janou Wszolkovou, Pavlou Šuterovou a hafany Nasťou, Lakym a Rumpíkem vyrazili.

Foto: naše holčičí pětka na trajektu CALAIS - DOVER

nase-petka.jpg

Přespávali jsme v Belgii takže do Birminghamu jsme dorazili až v sobotu po poledni.

Hned jsme se ještě odpoledne vydali nakupovat - WOW! - ještě že jsem si nevzala víc peněz, protože bylo by co nakupovat a na co koukat...

V neděli 9.3.2014 nastal onen "DEN D" - soutěžila skupina loveckých psů GUNDOG. Tam také mířili naši tři čtyřnozí přátelé.

Všichni pejsci měli vyhrazený svůj prostor v kójích -  tzv. benchech - viz FOTO (s Nasťou)

crufts_2-show-019.jpg

Výstava začala ráno kolem osmé a pokračovala až do pozdních večerních hodin - vždyť taky bylo přihlášených 599 zlatých retrívrů a 677 přihlášek v jednotlivých třídách (někteří psi mohli být i ve více třídách). Flat coated retrívrů bylo přihlášených 374 (ve 452 vstupech). Celkem se za 4 dny na výstavě (trvala od 6.3.-9.3.) ukázalo 21.564 psů ve 24.096 vstupech.

FOTO níže: vlevo Eva Siková s Nasťou (CH Yalta Iz Sokolinogo Gnezda = Evidog Atrey & Enessi Iz Stolitsy Urala) ; vpravo Katharine John s Pippou (CH Evidog Princess = Asterix de Ria Vela x Yalta Iz Sokolinogo Gnezda) == matka Nasťa s dcerkou Pippou :-) - ta je 3/4 sestra štěňátek "C"!

crufts_2-show-069.jpg

Skvěle se předvedli také flatíci Bětky Vrublové - všichni se umístili dokonce v pořadí!

flati-trojka.jpg

Cestou zpět jsme neodolali a zastavili se na francouzském pobřeží v Dunquerke - parádní!

Zkrátka velmi silné zážitky nejen z krásných psů, ale také z milých komentářů místních lidí i vystavovatelů, se kterými jsme se setkali ... velmi emotivní a inspirativní cesta !!! :-)

Více fotek na http://goldendoggies.rajce.idnes.cz/CRUFTS_2014/