Jdi na obsah Jdi na menu
 


něco málo o skupině 2.

26. 5. 2011

 Společně s albem Brave New World bylo vyhlášeno nejlepším metalovým albem roku 2003 . V roce 2005 kapela oslavila 30 let své existence znovuvydáním singlu The Number of the Beast a turné, které zahájila v Praze. Součástí turné bylo i několik vystoupení na festivalu Ozzfest v USA. Na něm, během vystoupení v San Bernardinu, došlo k napadení kapely některými fanoušky, kteří na ni házely nejrůznější předměty. Kvůli tomu kapela zrušila své zbývající koncerty na tomto festivalu. Turné zakončila v září 2005 charitativním vystoupením pro bývalého bubeníka skupiny Clivea Burra, který trpí roztroušenou sklerózou.

30. srpna 2005 kapela vydala živé album Death on the Road, na němž je zachycen záznam koncertu v Dortmundu, který byl součástí turné k albu Dance of Death.

28. srpna 2006 došlo k vydání čtrnáctého studiového alba skupiny nazvaného A Matter of Life and Death. Ještě před samotným počinem vyšel14. srpna 2006 první singl The Reincarnation of Benjamin Breeg, druhý Different World pak 14. listopadu v USA a 26. prosince 2006 v Evropě.

Následovalo úspěšné turné po Severní Americe a Evropě. Na koncertech skupina nejprve zahrála všech deset skladeb z aktuálního alba v nezměněném pořadí a poté pět klasických skladeb z jiných alb. 

V prosinci roku 2006 nahráli ve studiu Abbey Road živé vystoupení pro pořad Live From Abbey Road. 

Na rok 2007 ohlásila skupina několik vystoupení na velkých festivalech po celém světě. Byly součástí druhé části turné, tentokrát nazvané „A Matter of the Beast“. . Na koncertech měla skupina zahrát pět skladeb z aktuálního alba a pět z alba The Number of the Beast, ve skutečnosti z alba TNOTB.. V datu 6. 6. 2007 se konalo vystoupení v České republice, na stadionu Bazaly v Ostravě.  

 Další turné nese název „Somewhere Back in Time World Tour“ a zaměřuje se na slavné období skupiny v 80. letech, obzvláště na album Powerslave.Turné začalo 1. února v indické Bombaji a skupina také poprvé navštívila Kostariku a Kolumbii. V České republice vystupovali v magický den 8. 8. 2008 v multifunkčním areálu Eden v Praze. Se začátkem tohoto turné také souvisí vydání živého dvou-DVD se záznamy  K vydaní live DVD Live After Death došlo 4. 2. 2008 .

 



Alba

Živá alba

Kompilace