Jdi na obsah Jdi na menu
 


01 - PROJEKT

Projekt domu vychází především z polohy parcely vůči světovým stranám, sousedům a napojení na příjezdovou cestu. Zde se jedná o rohovou parcelu, kde je jasné umístění garáže kvůli napojení na silnici. Obytné místnosti jsou situované na jihozápad a zároveň tak, že jsme zády k sousedům a máme tak každý své soukromí.

Od začátku jsme věděli, že chceme moderní dům, což se v zástavbě i hodilo. Když jsem do přízemí umístila vše co jsme chtěli, tedy garáž, zádveří, pracovnu, WC se sprchovým koutem, schodiště, technickou místnost a kuchyň s obývacím pokojem, vyšlo mi to na 150m2. Rovnou jsme věděli, že nahoře rozhodně 150m2 nechceme, co bychom s nimi dělali, a tak jsme došli k uspořádání, že garáž a obývák budou vystrčené mimo hlavní budovu, a horní spací část má 60m2.

Nechtěli jsme horní místnosti podkrovní, aby bylo místo v nich plně využitelné. A rozhodovali jsme se, jak stavbu zastřešit. Rozhodli jsme se pro pultové střechy, neb klasické ploché střechy s atikou jsou velmi náročné na provedení a tak jsou poruchové a my si nechceme přidělávat starosti.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dotaz

(Jakub, 11. 12. 2013 12:50)

Dobrý den,

Váš projekt domu mne velice zaujal. Mohu vědět kdo ho vypracoval a Vaše orientační náklady na výstavbu ?

Děkuji Jakub
dancik277@seznam.cz

Re: Dotaz

(Nikola, 12. 12. 2013 21:14)

Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz. Autorem projektu jsem přímo já. Jsem projektant, je to moje práce. Těmito stránkami jsem chtěla přiblížit svým klientům a ostatním stavitelům proces výstavby, aby věděli, jak stavba probíhá.
Podívejte se prosím na moje stránky: www.proamont.cz kde se dozvíte o mé činnosti více. Pokud budete mít zájem o spolupráci, neváhejte mě kontaktovat.