Jdi na obsah Jdi na menu

Čokoládový dort

17. 5. 2011

Ingredience Receptu

Na těsto dortu:

  • 125 g hořké čokolády na vaření
  • 6 vajec
  • 125 g tuku (másla)
  • 40 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 160 g cukru krupice
  • 125 g polohrubé mouky

Na krém dortu:

  • 225 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilky
  • 125 g čokoládové polevy
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Ovoce podle chuti

Postup přípravy čokoládového dortu

Nejdříve si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Utřeme máslo s cukry a se solí. Do této směsi vmícháme žloutky a čokoládu. Z vaječných bílků si ušleháme hladký sníh a dohromady s moukou vmícháme do základní čokoládové směsi. Vážně je to snadný recept. Čokoládový dort pečeme v dortově formě při 180 °C zhruba 50 minut. Po vychladnutí si dort rozkrojíme na dva díly. Nachystáme si krém čokoládového dortu. Čokoládu opět rozpustíme ve vodní lázni. Utřeme si máslo, vmícháme špetku soli, cukr a vanilku. Nyní přidáme rozpuštěnou a zchladlou čokoládovou polevu (koupíme hotovou). Ušleháme šlehačku a vmícháme do krému. Dort namažeme zevnitř mezi dortové pláty a nakonec potřeme i zvenku. Dort můžeme dozdobit vybraným ovocem, třeba mandarinkama, kiwi, atp.

Poznámka k receptu

Ozdobení čokoládového dortu je jen na nás. Můžeme použít klidně lentilky a nebo barevnou rýži.