Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční zpráva 2007

Výroční zpráva za rok 2007

 

MARAVEJA

 

 

I v letošním roce se sbor Maraveja zaměřil zejména na vystoupení na vernisážích a při zahajování různých významných akcí.

Stává se téměř tradicí spolupráce s prachatickými fotografy - již několikrát jsme vystupovaly na vernisáži jejich výstav, tentokrát to bylo již 23.ledna.

Spolu s gymnastickým oddílem Sokol a country skupinou Mexičánci jsme zahájily 9.2. strunkovický ples.

K jedné z nejvýznamnější akci, kterou jsme letos pořádaly, patřil Rómský podvečer. Akci ke Dni Rómů jsme připravily spolu s občanským sdružením Lungo Drom a základní školou Zlatá stezka („speciální školou“). Komponovaný pořad byl plný romských písniček (pro Maraveju sborově upravili pan František Jančík a Ivan Studený), básniček a tanečků, v podání zejména romských dětí (dívčí romský folklorní soubor při DDM, školní děti). Součástí byla ochutnávka typického romského pečiva - pagáčiků, které připravily romské ženy. Obrázky dětí z „romské školičky“, kterou organizuje město Prachatice, či nabídka nejoblíbenějších receptů na romská jídla tvořily doprovodnou výstavku. Účast posluchačů na této kulturní akci byla značná, zájem byl zejména ze strany Rómů, kteří se při koncertě velmi dobře bavili .

Spolu s Českou písní a Stuben´musi Freyung jsme koncertem k poctě Jaroslavu Ježkovi navázaly na úspěšná loňská vystoupení, připravená ke 100. výročí narození tohoto světově proslulého českého jazzového umělce. 

Náš sbor je často zván Muzeem Prachatice k zahajování výstav. Tentokrát jsme se 27.června zúčastnily vernisáže výstavy Zmizelé Prachatice.

1.října jsme zahajovaly výstavu sociální fotografie Revers v Muzeu loutek.

Maraveja často vystupuje na různých benefičních koncertech. Podporu prachatickému hospici jsme vyjádřily zpíváním 19.července a ke Dni hospiců v průběhu celého dopoledne 6.října přímo v budově hospice.

K adventnímu setkání přátel školy ZŠ Vodňanská 19.12.2007 jako dárek zazpíval náš sbor vánoční spirituály i koledy.

 

Maraveja připravuje další akce, na kterých vystoupí sbor samostatně nebo s dalšími hudebními tělesy. Spolupracuje zejména s Českou písní, ale i německým Stuben´musi.

 

Díky širokému repertoáru a současně komornímu obsazení je sbor schopný vyhovět požadavku města i dalších organizátorů na vystoupení při společenských akcích.

 

Přehled akcí, realizovaných v roce 2007

23.1.2007 vernisáž Pt fotoklubu - Brána

9.2. 2007 křesťanský ples Strunkovice n. Bl. - kult.sál Strunkovice

13.4.2007 Rómský podvečer - divadlo PT

14.6. 2007 Zdíkov -Pocta Ježkovi

27.6. 2007 - muzeum Pt - Ztracené PT

19.7.2007 - hospic

1.10.2007 - Muzeum loutek výstava sociální fotografie

6.10.2007 Den hospiců

19.12.2007 ZŠ Vodňanská - vánoční posezení sponzorů