Jdi na obsah Jdi na menu

Čím chci v budoucnu být?

7. 10. 2015

Čím chci v budoucnu být?

 

Nejdřív si položme otázku: Chceme se léčit a nebo VYléčit? Já jsem si zvolila odpověď číslo dvě, a proto jsem se vydala na cestu alternativní medicíny. Ta se totiž, na rozdíl od té západní, věnuje příčinám, nikoli následkům, příznakům. Dám vám příklad: Trpíte bolestmi hlavy a zaháníte je ibalginem? Dobře, na chvíli se vám uleví, ale den na to bolest přijde znovu. Další ibalgin. A takhle to je pořád dokola. Alternativní medicína vás dokáže zbavit bolestí hlavy jednou pro vždy, ale musíte sami chtít a věřit v uzdravení. Naše tělo je totiž tak dokonalé, že si dokáže pomoci samo, stačí jen nastartovat samoléčebný proces.

Čínská medicína, reiky, šamanismus, fytoterapie neboli bylinkářství, meridiánová cvičení, masáže, homeopatie… Podoborů alternativní medicíny je nespočet. Avšak všechny pracují na stejném základu, tedy soustředí se na pravou příčinu nemoci. Mnoho z nich je založeno na tradiční čínské medicíně a filozofii, která říká, že tělo je propojeno tzv. meridiány neboli energetickými drahami.

Asi jste už slyšeli o metodě akupunktury nebo masírování akupunkturních bodů. Také vychází z čínské medicíny. Těmi body jsou energetické uzlíčky na jednotlivých meridiánech a jejich masáží dojde k uvolnění energie, tudíž ozdravnému procesu v dané oblasti  - meridiánové dráze. Nejvyšší koncentrace oněch bodů je na chodidlech a dlaních, ale najít je můžeme úplně po celém těle.

Metoda reiky taktéž pracuje s energií. Pochází z Japonska a předpokládá existenci meridiánů, čaker i aury, jakožto duchovního pole jedince. Vnímaví lidé můžou auru jiných cítit. Pokud jsou např. v místnosti s člověkem, jehož aura je plná negativní energie, necítí se dobře, nejsou si jisti sami sebou a chtějí se dostat někam pryč z dosahu. Léčitelé zabývající se reiky říkají, že se přenos energie děje v tak jemných niancích, jaké nejsme zatím schopni přímo fyzikálně dokázat, lépe řečeno změřit. Avšak skvělé výsledky zaznamenané na pacientech mluví za vše a o účinnosti této metody nelze pochybovat.

Půda provoněná sušícími se bylinkami, to je můj sen! Existuje jich nespočet druhů, některé jsou však ve vyšších dávkách až smrtelně jedovaté, jako ostatně i léky z lékáren. Nebo spíš leky z lekáren?! Proč utrácet peníze za něco, co si můžeme natrhat v lese nebo na louce? Jen vědět, jaký neduh pomůže vyléčit jaká bylinka. Šalvěj na bolavý krk, mateřídouška na rýmu, meduňka na nespavost, rakytník na nedostatek vitamínu C a mnoho mnoho dalšího.

Doufám, že jsem třeba někoho motivovala k alternativnímu přístupu ke zdraví, s někým jsem nejspíš ani nehla a zůstane i nadále věrný západní medicíně – však jo, co by si taky bez takových počaly všechny ty farmaceutické firmy?!


Video „Čím chci být?“ na YouTube.

 

MK

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář