Jdi na obsah Jdi na menu

Vyjednávání

 

Kupujeme nemovitost - Vyjednávání

Co si ohlídat

  1. Jaký typ trhu právě vládne. Na trhu prodávajících často ani nemáte mnoho času přemýšlet, za vámi je fronta dalších zájemců a zde opravdu rozhoduje rychlost rozhodování a akce na straně kupujících. Prodávající mají možnost vybírat z více nabídek současně a tomu je třeba přizpůsobit vaši taktiku. Zde často pokud chcete být úspěšní musíte jednoduše nabídnout vyšší cenu a akceptovat podmínky prodávajícího. Musíte mít předem připravené a domluvené financování a vše musí jít hladce.
  2. Jak dlouho je nemovitost na trhu. Čím déle, tím máte ve vyjednávání vyšší šanci dobře uspět. S takovou nemovitostí není pravděpodobně něco v pořádku, pořádně si vše dvakrát zkontrolujte a porovnejte než ji koupíte.
  3. Jaké jsou ceny podobných nemovitostí v okolí. Nepožaduje majitel za nemovitost příliš vysokou cenu? Podívejte se na realitní servery a porovnejte. Znalost tržních cen je základ při argumentaci a ceně. Myslete na dobu až budete prodávat Vy, protože ve chvíli kdybyste nemovitost prodávali, nemusíte za ni dostat tolik. Pokud kupujete nemovitost na úvěr, odhad by Vám mohl vyjít níž, než byste potřebovali.
  4. Jak je na tom prodávající. Proč prodávající prodává? Potřebuje rychle peníze? Koupil nemovitost již jinde a má termíny s placením? Nebo nikam nespěchá a chce mít vše v klidu? Právě proto se na začátku ptejte, snažte se získat majitelovu důvěru, abyste věděli na čem jste při formulování nabídky a jak daleko si můžete dovolit zajít.