Jdi na obsah Jdi na menu

Zábava

V noci to na ostrově Zakynthos, konkrétně v jednotlivých letoviscích, doslova žije. Pobavit se turisté mohou jít hlavně do všelijakých stylových taveren a na diskotéky. Určitě je možné využít také různých heren v čele s bowlingem.

Pokud bychom měli upozornit na jednotlivá místa, tak začneme v letovisku Laganas. Právě toto středisko je považováno za vůbec nejrušnější na celém ostrově. Pláže se večer mění v jednu velkou diskotéku a užívat si můžete rytmu hudby klidně i v kombinaci s večerním koupáním v moři.

Mezi zajímavé podniky patří třeba X-Paradiso Club. Tento bar nabízí velmi širokou paletu koktejlů a neustále je odtud slyšet libé tóny ve stylu R&B a funky. Divokou párty můžete zažít třeba v takovém klubu Sabotage. Je zajímavý už jen vzezřením svého vchodu, kdy projdete dveřmi symbolizující čelisti bílého žraloka. Zábava je tady opravdu ostrá. Milujete-li zpěv, pak je pro vás jako stvořený La Bamba Karaoke & Dancing Club. Právě tady si na chvíli můžete vyzkoušet, jestli by z vás byla ta opravdová superstar. Hudbu ve stylu etno pro vás budou hrát v podniku zvaném Boozers. Místem, kde se dá velmi příjemně strávit večer, je bar U Tří lvů, tedy The Three Lion Bar. Tento podnik byl v nedávné době rekonstruován a pyšní se novým prostorným interiérem. Vyznavači divokého západu vyhledávají klub Wild Coyote. Tento bar je legendární, a pokud si myslíte, že toho hodně snesete, tak máte dveře otevřené. Když budete chtít ochutnat vynikající jídlo, tak je ideálním místem Chevys - 50´s. Namíchají vám tady ale také výtečné koktejly.

Upozornit bychom ale měli také na některé podniky v jiných letoviscích. Tak například v Kalamaki se nachází zajímavá taverna hned v blízkosti místní písečné pláže. Taverna se jmenuje Zepos a ochutnat tady budete moci nejednu z místních specialit. Pěknou stylovou restauraci najdete také třeba v Alykes. Její název je To Parodosiako a postavena byla hned na hlavní třídě zhruba 100 metrů od pláže Alykes. Restaurace byla založena v roce 1997 a snaží se za přijatelné ceny nabízet co nejlepší servis. Lidé sem chodí za stylovým řeckým prostředím doplněným zdejšími specialitami. Poblíž Bohali můžete také navštívit restauraci s příznačným názvem Šafrán. Tato restaurace se chlubí vlastním sklípkem, v němž je nabízeno zdejší víno. Z jídel můžete ochutnat tradiční místní jídla vyrobená z čerstvé zeleniny. Jako příklad lze uvést na několik způsobů upravovanou čočku a rajčata.