Jdi na obsah Jdi na menu
 

Utada Hikaru

3. 6. 2011

 

Povolání: zpěvačka
 25
Datum narození: 19.01.1983
Místo narození: New York, USA
Znamení: Kozoroh


Utada Hikaru, vlastním jménem Iwashita Hikaru se narodila 19. ledna 1983. Je jednou z nejproduktivnějších japonských hvězd. Toto tvrzení dokazuje fakt,že prodala víc jak 40 000 000 nosičů a její anglický projekt nazvaný jednoduše "Utada" ji proslavil i ve světě.

Původně se chtěla pohybovat v žánru R&B,což měla v plánu, ale moc se jí nedařilo,tak se k radosti posluchačů rozhodla vydat cestou směsice experimentálního popu a klasických japonských rytmů. Dokáže plynule mluvit 4 jazyky, čímž se vymyká klasickým japonsko-anglickým zpěvačkám, jí na první pohled podobným, a díky své přirozenosti dokázala okouzlit ,stejně jako nespočet svých fanoušků, zástupce společnosti Square Enix.

Dne 6.září 2002 šokovala svatbou s o 15 let let starším režisérem svých MV Kiriyou Kazuakim. Utada se narodila jako jediné dítě hudebního producenta Utady Teruzaneho a slavné zpěvačky "Enka" Fuji Keiko (občanské jméno Abe Junko), kvůli kterým se později vydala na dráhu zpěvačky. Prostě jí požádali, jestli by pro ně nebyla schopná napsat písničku. To zvládla s takovou grácií, že jí otec přizval jako vokálistku do nového projektu, kterým prakticky začala její kariéra.

Ráda fotí, kreslí obrazce vlastní krví a zbožňuje příběhy "Emily the Strange" natolik, že se sama rozhodla je přeložit do japonštiny.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář