Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prevence

 Základem prevence je zdravá strava, správná péče o pleť a hygiena. To představují základní opatření v boji proti akné. Trpíte-li na akné, měli byste se vyvarovat sladkostí a nezdravého jídla. Místo toho svůj jídelníček obohaťte o zeleninu a ovoce. Zbytečně se pupínku nedotýkejte, nemačkejte je, akorát byste si pleť podráždili. V horším případě si můžete způsobit jizvičky, na které efektivně pomůže jedině léčba laserem. Myjte si ruce a občas obličej opláchněte, používejte na něj zvláštní ručník.  Na vaši pleť negativně působí i stres.

Akné vzniká i používáním nesprávné pleťové kosmetiky. Pleť můžete mít problematickou, smíšenou, normální či suchou. Při smíšené pleti máte mastnou pouze T-zónu (čelo, nos, brada) a tváře bývají suché. Takovou pleť byste přípravky určenými na pleť problematickou pouze vysušili. Pleť se pak brání, produkuje více mazu a lehce se ti tak vytvoří další pupínky.

Obličej je ideální čistit ráno a večer pleťovým mlékem, poté použít pleťové tonicum a na závěr krém. Vybrat si můžete v drogerii či v lékárně. Rovněž můžete používat různé čistící pleťové masky. Nezapomeňte vždy ráno před nanesením make-upu použít pleťový krém.