Jdi na obsah Jdi na menu
 


     Nadváha - dieta. Jen si při ní neublížit.

   Hlavně  ale, co je nadváha a obezita ?

   Co je to, mít pár kilo navíc ? Čeho, navíc?

 

To vše s sebou nosíme jen proto, že se nezabýváme tím pro nás nejdůležitějším na světě – sebou. Řešíme práci, povinnosti, děti, domácnost, potřeby druhých a na sebe si neuděláme čas. Zamyslet se, proč s sebou tahám ta kila něčeho navíc, proč jsem unavená/ý, necítím se dobře nebo již mám zdravotní problém. Za celý svůj život si i štíhlý člověk může nastřádat až 8 kg toxinů. Co tedy udělat pro lepší kondici, vitalitu a dlouhodobé zdraví ?

 Přestaňte počítat kalorie a uvolněte se. Chce to se zastavit, přehodnotit staré návyky a hlavně pochopit potřeby svého organismu - kvalitní doplňování a zásobování organismu a na druhé straně správné vylučování. Sice nás to vše bude něco stát, hlavně čas, odhodlání a vytrvalost, ale vyplatí se, přehodnotit svůj životní styl a naučit se, jak dát tělo do pořádku, jak je vyčistit a posílit aby mohlo plnit správně všechny své funkce. Hladovkou se  organismus jen „vyšťaví“ a už nemusí naskočit, nemusí už totiž co naskočit. (To je, bohužel, vlastní zkušenost. Naštěstí jsem naskočila, ale po dlouhé době.) Takže nejdříve odpadky z těla vyloučit (ani tuky se ve svaly nepřemění), zároveň ale zásobit tělo živinami, aby se doplňovala svalová hmota a hlavně - když se tělo zbavuje toxických látek, potřebuje na to spoustu živin a energie. Nemůžeme tělo vyždímat jako hadr, tak  to špatné z těla ven nedostaneme.

Nedržte dietu – změňte svůj pohled na sebe, svůj styl života a stravování. 

Důsledkem nesprávné životosprávy, nedostatečného pohybu, stresu, užívání léků, zhoršujícího se životního prostředí není podporována správná imunitu našeho těla, zanášíme jej odpadem a navíc předáváme dál špatné genetické faktory našim dětem. (Pokud tedy již naše tělo není v takovém stavu že není schopno reprodukce.)

Naše tělo je složeno z buněk, které se různě, od 3 týdnů až např.buňky kostí za 7 let, obnovují.

Pokud někdo s genetickým zatížením, nesprávnou imunitou, nově získanými nemocemi dá tělu novou šanci a svých neduhů se zbaví, další generaci má možnost předat lepší genetický základ, sobě lepší imunitu a kvalitnější život.

Takový příklad: pořídili jsme si domů zvířátko, fretku. Ale ještě dříve informace jak s ní zacházet, co má jíst, aby nám dlouho vydržela a byla zdravá. A hlavně také co jíst nemá, abychom předešli případným nemocem. Rozmezí jejich života je od 5 do 15 let. Proč asi…

Představme si naše tělo jako malou továrnu na život, na  každodenní zážitky. Pracuje vlastně také jako stroj. Na svůj provoz potřebuje energii, palivo, kvalitní vstupní materiály, čisté prostory a potrubí, pak bude výrobek – v tomto případě život, kvalitní. Pokud cokoli z toho, co tělo potřebuje, ošidíme, bude výsledek, náš život, váznout.

Pokud máte otázku - Tak co mám vlastně jíst ! – mám tuto odpověď:

Stejně jako kvalita výživy, je pro nás důležitý čistý vzduch, čistá voda, dobré vztahy. Pokud si v tomto všem uděláme jasno a přehodnotíme zvyky, naučíme se o sobě něco více, půjde to pak skoro samo. Další informace na mých stránkách, nebo osobní konzultace se mnou, Vám v tom určitě pomohou.

 

Autor článku Irena Kalkušová, www.zdravi-m.estranky.cz/

 

Zaujal vás tento článek? Kliknutím na níže uvedené tlačítko jej můžete přidat na svůj profil na Facebook, doporučit jej svým známým e-mailem, popřípadě přidat k oblíbeným položkám ve vašem prohlížeči.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Komentář k dietě

(Eva, 16. 11. 2011 20:42)

Je to moc krásné ale krátké.
Taky bych chtěla mít svoje vlastní stránky...

Eva