Jdi na obsah Jdi na menu
 


Probouzení žen

Některým jsem i osobně slíbila, co nejdříve zde umístit příspěvek na téma „zdravého“ pečení a druhé téma – jak si lepším zrak. Ale dějí se jiné, důležitější věci a já se s Vámi o to chci také podělit.

„Náhodou“ jsem, na podzim minulého roku, objevila letáček, pozvání na projekt „Ženy ženám“. Náhody neexistují a když jsem byla takto pozvána, šla jsem. Původně jsem se chtěla účastnit jen některých témat, protože v „mém věku“ mne již přece např. Těhotenství a mateřství nemusí zajímat. Jsem moc ráda, že jsem tehdy absolvovala všechna. Bylo krásné pozorovat všechny ženy při tom procesu objevování a nalézání se.
 
Je skvělé, že máme kolem sebe mladé lidi, kteří mají své vize a vědí kudy jít.
 
Vrátit se ke kořenům a najít přirozenost - ve všem…
 

402hs1130-obraz-zena-s-naruci-kvetin_z.jpg

 

Předávám Vám od nich malé poselství, úryvek z knihy Michala Burdy.
 
 Žena = láska
 
Mám potřebu Ti sdělit, jaká jsi Ty, ženo, z hlediska Vesmíru… Možná, že si snadněji uvědomíš svou hodnotu i poslání, aby sis sama sebe víc vážila a měla se ráda.
 
Jak poznáš, všechno co tvoří Vesmír, je energie – záření. Představ si, že pro nás existuje v neskutečné vzdálenosti záření nesmírné intenzity, nepoznatelné frekvence, naplněné nejkrásnější, nejkouzelnější životodárnou energií, kterou my, lidé, nazýváme Láska.
 
Toto záření sestupuje dolů, ochlazuje se a zpomaluje, až nakonec prolne tělo člověka.
 
A protože duše Ženy září na velmi jemné úrovni oproti záření muže a duchovní tělo je modelem těla fyzického, proto jsi Ty, Ženo, nejkrásnější z nejkrásnějších. Jen se, muži podívejte, jak je Žena krásná! Jakými ladnými křivkami je vytvořeno její tělo. Naslouchejte jejímu harmonickému hlasu, opájejte se hebkostí jejího doteku, nechte se okouzlovat ladností jejího pohybu. Ano, Ženo, jsi zázrak přírody. Nemohu jinak než stát v údivu před Tvou krásou. Každá jsi (a je vhodné, abyste si to každá uvědomila) svým způsobem krásná. Některé o tom pochybujete. Na to nemáte právo. Jste každá jedinečná bytost, každá jste jiná, ale každá jste krásná. Snad jen květinu k Vám přirovnat.
 
Ty, Ženo, přece víš, že existuje mnoho druhů květin. A všechny jsou krásné. Jsou růže, ale jsou i petrklíče, sněženky, sedmikrásky, pomněnky. Kolik krásy najdeš na květu bodláku? Ty sama mnohdy nevnímáš svou různorodou jedinečnou krásu, hledáš na sobě chyby. Mohu Ti říct ze svých prožitků, že mě mnohdy upoutalo a vznítilo mou touhu právě to, co Ty jsi myslela, že není krásné. Byla to jen jiná krása. Ty přece nejsi pošetilá. Co bys řekla tomu, kdyby polní fialka byla nešťastná, že není růže? Nebo čapí nůsek by byl nešťastný, že má velký nos. Jak je dobře, že je tolik květin. Všechny jsou krásné. Jak je dobře, že je tolik různých žen. Všechny jsou krásné. Jak je dobře, že je tolik rozdílných mužů, hledajících krásu ženy.
 
Neříkám to proto, abych Ti, Ženo, lichotil, Bylo dáno Bohem, abych byl muž, a bylo dáno, abych citlivě vnímal Tvou krásu. Jen Tě prosím. Nebuď domýšlivá na svou krásu. A zvláště, když jsi mladá. Růže si určitě nemyslí, že je bůhvíco oproti sedmikrásce. Tvoje nekonečně různorodá krása Ti byla dána ve Stvoření. Není to Tvoje zásluha. Nepřeceňuj krásu svého hrubohmotného těla. Ber ji jako dar, který Ti byl dán a který Ti dává možnost dávat radost druhým. Je to Tvoje přirozená vlastnost. Nebuď na ni pyšná, ale raduj se z ní. A važ si jí.
 
Nechť Tě vědomí Tvé výjimečnosti a krásy naplňuje klidem. Jestli to někdo nevidí a neoceňuje, jeho chyba. Ale věř, že se určitě najde ten, který bude právě okouzlen tím, co se Tobě nezdá hezké.
 
Pečuj o sebe. Nezáleží na tom, zda si můžeš dopřát nákladnou kosmetiku. Pokud nemůžeš navštěvovat kosmetické salony, nezáviď a nelituj. Použij to, co použít můžeš. Pro Tebe je to to nejlepší. Věř mi. Tak je to dáno.
 
A že krása není jen výsadou mládí, vím z vlastní zkušenosti. Když jsem se setkal s matkou prof. Grofa, bylo jí víc jak 80 let, a byl jsem okouzlen jejím půvabem.
 
Později poznáš, že tvůrcem Tebe samé je Tvoje duše. Krása duše vytváří krásu těla. Jak je to jednoduché: kladnou energií Tvých myšlenek můžeš zlepšit svůj image. Naplníš-li svou mysl pozitivními a radostnými myšlenkami, Láskou ke každému a ke všemu, prostoupí tato životadárná energie Lásky každou částečku Tvé duše, každou buňku Tvého těla. Pak budeš zářivá, pak budeš opravdu krásná. Obklopena energií Lásky a všichni to poznají. Bez této životodárné energie Lásky je Tvoje sebevětší tělesná krása studená. Jen na Tobě záleží, zda budeš skutečně krásná a spokojená sama se sebou. A to platí pro sedmikrásku i pro růži.
 
A platí to i obráceně. Jestliže naplníš svou mysl a své srdce negativní energií, smutkem, nenávistí, závistí, žárlivostí nebo čímkoliv, co není v souladu s vesmírnou nic nežádající Láskou, projeví se to na Tvém vzhledu a žádná kosmetická úprava Ti nepomůže. A projeví se to i na Tvém zdraví. Stav Tvé duše určuje Tvou krásu. Připomínám moudrost starých Římanů: „S nikým se nesrovnávej. Vždycky najdeš někoho, kdo je lepší nebo horší než Ty“. Přijímej se taková, jaká jsi. A jdi svou cestou. Naplněnou nesobeckou Láskou v souladu s Vesmírem. A pak se budou dít zázraky. A nezapomeň Ty, Ženo, že jsi pro nás, muže, mimo jiné inspirací a motivací. Bez Tvé jemnohmotné krásy by pro nás, muže celý svět zešedivěl. Jste naše radost i naše pýcha, i když Vám to málokdy dáme najevo.
 
 
 
 280px-muchadancel898.jpg
 

 ***

 
 "Nechť zavládne dnes pokoj ve tvém nitru. Věř tomu, že jsi přesně taková, jaká máš být. Nezapomeň nikdy na ty nekonečné možnosti, které se rodí z víry v sebe samé a v jiných. Využij dar, který jsi dostala a dávej dále lásku, kterou jsi přijala. Buď se sebou spokojená taková, jaká jsi. Nechť se toto vědomí upevní ve všech tvých kostech a dovolí tvé duši zpívat, tancovat, chválit a milovat. Je to tu pro každého a všechny z nás."
 
 
 
 
 
 
Tento příspěvek bude umístěn mezi Inspirace nám ženám, naše přirozenost.

Zaujal vás tento článek? Kliknutím na níže uvedené tlačítko jej můžete přidat na svůj profil na Facebook, doporučit jej svým známým e-mailem, popřípadě přidat k oblíbeným položkám ve vašem prohlížeči

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář