Jdi na obsah Jdi na menu
 


Děti a mládež


DĚTI

Společenskému tanci se mohou věnovat děti již od útlého věku. Od 4 let si mohou pomocí nejrůznějších jednoduchých tanečků a cvičení vybudovat cit pro rytmus a rychle se zlepšovat ve svém motorickém vývoji. Od 5 let pak děti většinu tanců tančí v párech, kde už se stále častěji mohou zapojovat společenské tance. Děti však mohou začít tančit v jakéhokoliv věku - na tanec není nikdy pozdě! :-)

Skladba tanceů:  dsc_5301.jpg

  • Standardní tance (waltz, tango, valčík, quickstep)
  • Latinsko-americké tance (samba, cha-cha, rumba, jive)
  • Country tance a disco tance
  • Tance pro zábavu (Macarena, Letkiss, Mazurka)

 

 

Děti tancují rády již od malička a my se snažíme jim tuto radost rozšířit o další možnosti. Rozhodně se nesnažíme udělat ze všech našich dětí mistry světa. Proto vedené hodiny zpočátku probíhají pouze jednou týdně pro radost. Ale pokud se děti časem samy rozhodnou věnovat se tanci více, máme možnosti, jak mohou trénovat třeba i každý den v týdnu.
 

MLÁDEŽ


Pokud se někdo rozhodně začít tančit až v mládežnickém věku, rozhodně ani tehdy není pozdě věnovat se tomuto tanečnímu sportu závodně  Začít tancovat v tanečním klubu mohou začátečníci, absolventi tanečních i pokročilé soutěžní páry. Nejedná se o "Taneční", ale o taneční tréninky a v případě zájmu následnou přípravu párů pro soutěžní tanec. Důraz bývá kladen na správnou techniku kroků, rytmizaci, nášlapy, zkrátka vše komplexně tak, aby se tanečníci pak nemuseli odnaučovat špatné návyky.


dsc_9836.jpg


Každý má možnost vybrat si své tempo a intenzitu tréninků - někdo může tančit pouze pro radost, třeba jen jednou týdně, jiní se naopak mohou zapálit a chodit tancovat třeba každý den. I to vše je možné díky nově zrekonstruovanému sálu PARKET při Sokole Zbraslav.
 

A jaké další aktivity jsou možné? Víkendová soustředění, vícedenní letní soustředění pro zvýšení kondice a intenzivní přípravu na novou soutěžní sezónu. Nejrůznější vystoupení na Zbraslavi, v Praze a okolí.

 

 
 

Náhledy fotografií ze složky Děti