Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní dětský tábor hasičů

 
   Poslední srpnový víkend ožil po roce areál bývalého Oddělení Finanční stráže v Prostřední Lipce opět hasičskou omladinou. Ve dnech 24.8. – 27.8. 2023 jsme zorganizovali, ve spolupráci se SDH Těchonín, již počtvrté letní dětský tábor pro mladé členy SDH.  Stejně,  jako v předchozích létech, jsme pro děti připravili venkovní přístřešky s lavicemi a stoly, pod kterými probíhalo po celou dobu stravování účastníků. Přístřešky byly využity i pro aktivity účastníků LDT, tomuto řešení přálo, až do sobotních nočních hodin také velmi pěkné počasí.
  Po čtvrtečním odpoledním příjezdu, ubytování a večeři, začali účastníci plnit první body připraveného programu, který v pátek pokračoval celodenním výletem. V sobotu probíhaly na Prostřední Lipce po celý den různé hry a soutěže hasičské olympiády, které pokračovaly i během nedělního dopoledne. Na závěr nedělního programu proběhlo vyhodnocení a ocenění účastníků tábora. Po výborném obědě, ke kterému se podávala zeleninová polévka a smažený kuřecí řízek s bramborem, jsme se s účastníky tábora rozloučili.
  Znovu se potvrdilo, že zázemí na Prostřední Lipce je ideální pro tento typ aktivit v přírodě. Všichni účastníci si také pochvalovali výbornou stravu, na jejíž přípravě se podílely kuchařky paní Molková a naše příznivkyně Jarča Synková. Členové VKCV Míla Brandejs, Jirka Novoselský a Láďa Brůha, zajišťovali veškeré další potřebné práce. S vedoucími LDT jsme se dohodli, že naše spolupráce bude pokračovat i v roce 2024 a letní tábor opět zorganizujeme v předposledním srpnovém týdnu.  Znovu jsme jim vyslovili náš obdiv za činnost, kterou výhradně ve svém volném čase, pro hasičský dorost dělají.
   V průběhu LDT  jsme, kromě jiného, provedli úklid a inventuru v našich skladovacích prostorách. Jirka Novoselský pak ve volných chvílích  pomáhal zdejšímu panu správci také při stavbě přístřešku nad studnu s pitnou vodou.
  Na závěr je třeba poděkovat všem členům a příznivcům našeho klubu, kteří se na zajištění dětského tábora podíleli a přispěli tak k propagaci dobrého jména Východočeského klubu celních veteránů.
Ladislav Brůha, místopředseda VKCV

 
 

 

Náhledy fotografií ze složky Letní dět. tábor hasičů