Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ceny Český patriot 2015 byly uděleny - 29. ledna 2016

7. 2. 2016

V roce 2008 udělila Asociace nositelů legionářských tradic první ceny Český patriot, a vytvořila tím novou tradici, jíž je udělování ceny osobnostem, které se podílejí na zachování paměti národa. Zatímco ceny v zábavním průmyslu i ve sportu jsou udělovány rekordnímu počtu osob, cen za opravdový přínos pro stát a vlast je poskrovnu. Cena Český patriot je jednou ročně udělována osobnostem, spolkům, klubům i podnikatelům za významný přínos v oblasti podpory národní hrdosti a zachování historie České republiky.


Ocenění může získat kdokoli, kdo:

  • objevuje skrytá místa české historie
  • přispěl či přispívá k nastolení a rozvoji svobody a demokracie v naší vlasti
  • svůj volný čas věnuje zachování historických památek, sběru historických materiálů o osobách, místech a událostech, které ovlivnily českou historii 20. století
  • obnovuje pomníky, pietní místa a památníky či se stará o jejich obnovu, instalaci nových určených osobám, jejichž činy nebyly dosud dostatečně doceněny
  • vychovává děti a mládež k úctě k národu a vlasti, předává své zkušenosti a znalosti dalším generacím
  • podporuje tyto aktivity finančně

                                                       lipovy_listek.jpg
     Ceny Český patriot za rok 2015 udělila v pátek 29. ledna 2016 Asociace nositelů legionářských tradic osobnostem, které se podílejí na výchově k vlastenectví, hrdosti na Českou republiku a svou práci vykonávají ve svém volném čase, bezplatně a věnují se této činnosti kontinuálně celý svůj život v kategoriích:      Mladý vlastenec,  Péče o pietní a památná místa, Publicistická činnost a, Výchovně-vzdělávací činnost; dále byla udělena Cena za zachování kulturního dědictví, Významný přínos české historii a Cena za celoživotní dílo; na závěr pak  Mimořádné ceny za hrdinství.

     Ceny pro české patrioty v národních barvách již tradičně vyrobila a darovala umělecká sklárna AJETO GLASS, která se v roce 2014 stala firmou roku a ANLET je velmi rád, že tato renomovaná česká sklářská huť s vynikajícími výtvarníky i skláři vytváří ceny pro české vlastence.

                                                     lipovy_listek.jpg
     Slavnostního předání Cen český patriot 2015 se na základě pozvání  jako hosté zúčastnili členové rady Východočeského klubu celních veteránů emeritní celní rada Bohumil Brandejs a emeritní celní inspektor Jirka Panuš; registrované patrioty zastupoval p. Antonín Neterda, člen sekce K- S 14  z VHK Erika Brno.

 

Náhledy fotografií ze složky Český patriot 2015 - 29.ledna 2016