Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pracovní porada na Horní Lipce - 28. dubna 2015

30. 4. 2015

                  Pracovní schůzka na Horní Lipce

     Dne 28. dubna 2015 se z podnětu Východočeského klubu celních veteránů konala v bývalém areálu CS v Horní Lipce pracovní schůzka, které se zúčastnili za Krajský úřad Pardubice  hejtman JUDr Netolický, ředitel krajského úřadu Ing. Folprecht, vedoucí odboru majetku a investic  JUDr. Votřel, vedoucí odboru školství  Mgr. Kiss, vedoucí oddělení krizového řízení Ing. Boňatovský, za SOU opravárenské ředitelka Mgr. Doubravová a zástupce Ing. Málek, za SPŠCH Pardubice ředitel Ing. Jan Ptáček, za projekční kancelář Žižkov Ing. Ent a VKCV zastupovali Jiří Panuš, tajemník rady a Ladislav Brůha, místopředseda rady.

     Předmětem jednání bylo dopracování smlouvy mezi KÚ, SOU a VKCV o užívání objektu pro potřeby VKCV, vyjasnění některých provozních záležitostí včetně jejich zapracování do provozního řádu, personální zajištění provozu, stravování a úhrady.

     Nejdůležitějším bodem jednání bylo posouzení zamýšlených stavebních úprav hlavní budovy. Na základě námětů z diskuze bude do 31. května 2015 vypracována studie s návrhy řešení. Bylo doporučeno do zahájení zimní sezóny realizovat výměnu oken v hlavní budově a provést rekonstrukci topení. Vnitřní úpravy objektu by měly vést ke zvýšení komfortu ubytovaných. Pan hejtman v diskuzi znovu připomenul významný podíl VKCV na údržbě areálu v letech 2011 až doposud a zpracovateli studie  sdělil požadavek na respektování původního vzhledu budovy, včetně modelu oken z doby jejího vzniku.

     V separátním jednání mezi ředitelem SPŠCH Pardubice Janem Ptáčkem a tajemníkem rady VKCV Jiří Panušem, byl diskutován námět na vybudování naučné pašerácké stezky, která by co nejvíce odpovídala prvorepublikové skutečnosti.

     Došlo k dohodě na další spolupráci na této aktivitě a byla vytyčena základní trasa Celné – Mladkov – Kamieńczyk (PR). Tento námět bude ve spolupráci s Krajským úřadem zahrnut do projektů přeshraniční spolupráce v rámci Euroregionu Glacensiss.

     Pro členy našeho klubu je dobrou zprávou, že  VKCV je všemi účastníky jednání považován za seriózního partnera a naše názory či podněty jsou brány v potaz.


                             Za radu VKCV
                             Jiří Panuš a Ladislav Brůha

 

Náhledy fotografií ze složky Pracovní porada na HL - 28.04.2015