Jdi na obsah Jdi na menu
 


CIHELNA 2017

30. 7. 2017

plakat_2017_web.jpg

 

Cihelna 2017 v Králíkách

18. srpen 2017  -   20. srpen 2017

 

    Bohatý program je určený všem příznivcům vojenské historie a zájemcům o tématiku obrany státu. Každoročně představuje vrchol oslav konce 2. světové války v ČR.

 

    Akce začíná v pátek (18.08.2017) dopoledne spanilou jízdou historické vojenské techniky obcemi a městy kolem Králíků. Pokračuje odpolední veřejnou generálkou nácviku hlavního programu. V podvečer na náměstí v Králíkách vrcholí první den akce kulturním programem.

 

   V pátek a sobotu budou v prostoru akce zřízeny ukázkové dobové tábory – německý a český, ve kterém návštěvníci uvidí historickou vojenskou techniku, ukázky součástí polního ležení a jeho zajištění. Také AČR bude prezentovat kontejnerový tábor pro zahraniční mise a další výstroj a výzbroj naší armády.

 

     Hlavní program pro veřejnost probíhá v sobotu (19.08.2017) v době od 10.00 do 17.00 hodin na předváděcí ploše u Vojenského muzea Králíky a pěchotního srubu K - S 14 "U Cihelny". Bojové ukázky doplňují stacionární ukázky historické a současné vojenské techniky z expozic muzeí a sbírek soukromých sběratelů, dynamické ukázky historické vojenské techniky a jednotek - prezentace klubů vojenské historie, ukázky historické ho polního vojenského ležení. Součástí programu jsou rovněž ukázky Integrovaného záchranného systému ČR, Vězeňské služby, Policie ČR a Celní správy.

 

    V rámci akce jsou vždy v pátek, sobotu a neděli zpřístupněny všechny vojensko-historické expozice v pevnostních objektech z let 1935-1938 na Králicku. Na dělostřeleckou tvrz Bouda je zřízena speciální autobusová linka Králíky - tvrz Bouda. Neděle je pak dnem pevnostních muzeí na Králicku.

 

   Akce Cihelna je vždy velkou koncentrací historické i moderní vojenské techniky, zbraní, uniforem, výstroje a veřejnosti přístupných pevnostních objektů z let 1935-1938 - je to velká podívaná !

lipovy_listek.jpg

 

     V pátek jednotné vstupné 90,- Kč. Vstupné celodenní na sobotu: děti od 6 do 15 let a důchodci 90,- Kč, dospělí 150,- Kč, rodinná vstupenka 400,- Kč (2 dospělí a max. 3 děti). Vstupenka Vám platí pro program a ukázky na předváděcí ploše u Pěchotního srubu K - S 14 "U Cihelny" a dále jako vstupné do venkovní expozice Vojenského muzea Králíky; průkaz  ZTP + doprovod zdarma.

 

   Ve všech ostatních muzeích platí místní vstupné, nikoliv shora uvedené vstupenky; vstupné je různé dle lokalit, pohybuje se od 10 do 120,- Kč za dospělou osobu podle rozsahu prohlídky, nebo bývá dobrovolné.