Jdi na obsah Jdi na menu

Jednodenní výlety 2020

*znamená cena obsahuje

 

 

30.5. ZOO Lipsko
Ačkoliv této zoologické zahradě je už 140 let, říká se jí ZOO budoucnosti. Se svými 26 hektary včetně 2 hektarů vodních ploch tvoří šest zážitkových světů. Podle generálního plánu rozvoje  je vytvořena tato koncepce, která se realizuje od roku 2000 a bude dokončena v roce 2022. Základní cíl je vytvořit pro zvířata prostředí maximálně kopírující přírodní podmínky bez pletiva a mříží. Nezbytné zábrany tvoří živé ploty, příkopy, sklo, téměř neviditelné elektrické ohradníky a vodní plochy. Nejprve byl vybudován v roce 2001 Pongoland pro lidoopy. Nejnákladnějším  a největším je Gondwanaland – obrovský tropický skleník, největší v Evropě, z roku 2011. Zde je návštěvníkům představeno 500 druhů rostlin a 140 druhů živočichů z tropů Jižní Ameriky. Další zážitkové světy jsou zeměpisně rozděleny – Asie, Afrika, Jižní Amerika. A poslední svět je Zahrada zakladatelů. Zde jsko pavilony slouží historické zrekonstruované budovy. Tady uvidíme koaly medvídkovité, velké kruhové akvárium pro žraloky, dále aligátory a tučnáky brýlaté. Už jste někdy viděli luskouna krátkoocasého ? Toho zde chovají v jediné evropské ZOO. V současnosti lipská ZOO chová okolo 9400 zvířat v 850 druzích a patří tak mezi nejpestřejší a nejbohatší zahrady v Evropě. Každoročně ji navštíví jeden a půl milionu návštěvníků.
Cena 1590 Kč, dítě od 6 do 16 let 1390 Kč, dítě do 6 let 990 Kč, rodina (2 dospělí a 2 děti od 6 do 16 let) 5290 Kč
* doprava zájezdovým autobusem nebo mikrobusem, průvodce, vstupné do ZOO

 

29.8. ZOO a delfinárium Norimberk
Náš nejtradičnější výlet jezdíme už více než 25 let !
Norimberská ZOO je velmi rozsáhlá. Má nejen pěkné prostředí, v němž se nachází,
ale také jediné delfinárium v jižním Německu. Na rozloze 63 hektarů ji obývá více než 2000 zvířat, zastupujících více než 300 druhů ze všech koutů planety.
Užijte si s vašimi dětmi výlet do jedné z nejhezčích německých ZOO.
Cena: 790 Kč
* doprava zájezdovým autobusem nebo mikrobusem, průvodce


 

11.7., 29.8. ZOO Praha

Pojeďte si s námi prohlédnout ZOO v Praze – Tróji, a zároveň jí podpořit.

Na ploše 58 hektarů zde žije více než 4700 zvířat. Patří k nejnavštěvovanějším místům v české metropoli (vloni si ji prohlédlo téměř 1 457 000 lidí) a chová více než 670 druhů zvířat.

Druhově patří mezí 10 nejrozmanitějších zahrad v Evropě, a od roku 2007 patří mezi nejlepší ZOO na světě (tehdy byla 8., v posledních letech obsazuje 5. místo podle hodnocení uživatelů serveru TripAdvisor). I zde došlo od jejího uzavření k výpadku příjmů, plně otevřena byla až poslední květnové pondělí, omezeně otevřena byla od 27.4. (bez vnitřních pavilonů a restaurací), 45 dnů od uzavření areálu.

Do Tróji doplujeme lodí z Rašínova nábřeží přes historické centrum Prahy za 75 minut,

zpáteční cestu absolvujeme přímo od ZOO.

Cena: 890 Kč, děti od 3 do 11 let 790 Kč, důchodci 790 Kč, důchodci nad 70 let 641 Kč

* doprava zájezdovým busem nebo mikrobusem (podle počtu účastníků), průvodce, jízdné lodí, vstupné do ZOO

17.10. Dobrovice - cukrovar 

Ve středočeských Dobrovicích nejprve navštívíme jejich muzea. Zde se seznámíme s historií cukrovarnictví, lihovarnictví a řepařství. Shlédneme také 20 minutový film Výroba cukru a lihu v Dobrovici. Ochutnáme rovněž jejich specialitu, kterou upečou přímo pro nás - řepánky (prosím o objednání předem). V přilehlé firemní prodejně si také můžete zakoupit jejich výrobky a sběratelská obrázková balení cukrů do kávy a čaje. Vrcholem našeho výletu bude cca 1,5 hodinová exkurze do zdejšího cukrovaru během řepné kampaně s průvodcem. Abychom průvodce dobře slyšeli, dostaneme bezdrátová sluchátka, která po exkurzi odevzdáme.

Cena: 900 Kč včetně vstupu do muzea a pivovaru, 820 Kč děti, studenti a důchodci

* doprava zájezdovým autobusem nebo mikrobusem, průvodce, vstupné na výstavu