Jdi na obsah Jdi na menu

tuzemské vícedenní zájezdy

17.7.-19.7., 11.9.-13.9. Severočeské ZOO

Během tohoto zájezdu navštívíme nejprve ZOO v Liberci. Ta patří mezi nejstarší u nás (založena již v roce 1904) a na 13 hektarech chová přes 800 zvířat ve 190 druzích.

Poté přejedeme do ZOO v Ústí nad Labem. Ta je rozlohou dvakrát větší (26 ha) a chová přes tisíc zvířat ve 228 druzích.

Poslední den si prohlédneme naši nejrozlehlejší (112 ha) zoologickou zahradu v Chomutově,

která chová přes 1100 zvířat v 160 druzích. Rozprostírá se u Kamencového jezera.

U záříjového termínu navštívíme druhý den namísto ústecké zahrady ZOO v Děčíně, kterou najdeme na Pastýřské stěně. Na rozloze 6 hektarů chová téměř 370 zvířat ve 147 druzích.

Její oddělenou součástí je i expozice Rajské ostrovy. Ta se nachází v centru Děčína na Teplické ulici. Jejím největším lákadlem je mořské akvárium o objemu přibližně 6000 litrů. Přízemí přibližuje život na korálovém útesu a je stylizováno do podoby staré lodi.

V prvním patře se seznámíte se souostrovími v západní části Pacifiku a současně s mangrovovým pobřežím. Druhé patro ukazuje faunu tropického pralesa a ostrovy jihovýchodní Asie.

Cena: 2990 Kč dospělí, 2750 Kč děti a senioři

* doprava zájezdovým busem nebo mikrobusem (podle počtu účastníků), 2 x ubytování se snídaní,

průvodce, vstupné do ZOO

 

24.9.-28.9. Do moravských ZOO

Naše putování zahájíme v ZOO Jihlava, kde na rozloze 9 hektarů chovají přes 1000 zvířat ve 250 druzích. Patří prý mezi nejhezčí zahrady u nás.

Druhý den budeme v ZOO Brno na Mniší hoře v blízkosti Brněnské přehrady. Na 65 hektarech chová více než 1500 zvířat ve 306 druzích. Specializuje se na kopytníky, ale chová i lední medvědy, tygry, opice a další zvířata.

Třetí den nás čeká ve Zlíně – Lešné návštěva zámku a zdejší zoologické zahrady. Je po pražské druhou nejnavštěvovanější ZOO u nás. Na 52 hektarech má v péči více než 1300 zvířat ve 222 druzích. K nejatraktivnějším částem patří Zátoka rejnoků. Ty si můžete dokonce pohladit nebo nakrmit zakoupeným krmivem. Dále se můžete těšit na slony africké, nelétavého ptáka kivi (kterého kromě zdejší expozice můžete vidět jen v 7 evropských ZOO), nosorožce tuponosé a mravenečníky.

Předposlední den navštívíme ostravskou ZOO. Na rozloze 100 hektarů budete moci obdivovat více než 3700 zvířat v téměř 400 druzích. Najdeme zde také 6 ha safari, v němž při projížďce vláčkem je možné pozorovat zvířata z bezprostřední blízkosti.

Posledním cílem bude ZOO v hanácké metropoli Olomouci.

Ta sídlí na Svatém Kopečku a na 42,5 hektarech rozlohy chová ve 354 druzích 1860 zvířat.

Mezi nimi lvy, levharty, žirafy, žraloky a vlky. Jezdí v ní také safarivláček.

Cena: 6490 Kč, děti a senioři 6190 Kč

* doprava zájezdovým busem nebo mikrobusem (podle počtu účastníků), 4 x ubytování se snídaní, vstupné do navštívených ZOO a zámku v Lešné, průvodce

 

Kroměříž a Baťův kanál
První den dopoledne dojedeme do Kroměříže, prohlídka zámku.
Je tam také úžasná obrazárna se sbírkou významných mistrů (největší z nich je Tizian se svým obrazem Apollón trestá Marsya). Nádherná, ale obrovská Podzámecká zahrada (má 64 ha, ale jezdí po ní i vláček - Garden tour, od Salla terreny) a Květná zahrada s rotundou (v níž je Foucaultovo kyvadlo).
No a ještě jsou v Kroměříži také Arcibiskupské vinné sklepy. Tam možnost ochutnávky s prohlídkou od 14 hodin.
Druhý den po snídani dojedeme na Baťův kanál.
Zde si půjčíme motorovou loď pro 12 lidí, řídit si jí budeme sami. Jsou na ní lavičky, stříška proti sluníčku. Prostě větší romantika.
Za celodenní plavbu od 10 do 18 hodin dojedeme z Veselí nad Moravou na Výklopník u Sudoměřic a zpět. Cestou projedeme několik plavebních komor.
Nebo v případně zájmu budeme absolvovat kratší trasu do Petrova u Strážnice (zde je možná degustace vína ve známých Plžích) a zpět. Zdejší soubor vinných sklepů Plže z 18. a 19. století je   u nás nejlépe zachovaný, a je od roku 1983 památkovou rezervací lidové architektury.
Cena 2990 Kč
* doprava zájezdovým autobusem nebo mikrobusem, 1 x ubytování se snídaní v hotelu, vstupné do navštívených objektů, plavba lodí
 
Českomoravské pomezí a Moravský kras
První den ráno odjezd, zastávka na kávu za Prahou a po 260 km první prohlídka ve Žďáru nad Sázavou, proslulý poutní kostel svatého Jana Nepomuckého na Zelené Hoře (památka UNESCO).
Po obědě přejezd do oblasti Moravského krasu, zde návštěva Punkevní jeskyně s projížďkou na lodičkách (musí se objednávat hodně dopředu !!!), poté výjezd lanovkou a pohled shora do Macochy (z Punkevních jeskyní uvidíme její dno). Buď sjezd lanovkou nebo lehká turistika dolů. Po večeři nocleh.
Druhý den po snídani Svitavy, Polička (město obehnané hradbami, částečně přístupnými),
po obědě renesanční zámek v Litomyšli a cesta domů.
Cena 2790 Kč
* doprava zájezdovým autobusem nebo mikrobusem, 1 x ubytování se snídaní v hotelu, vstupné do navštívených objektů
 
26.9.-28.9. Třeboňsko na kola bez kol
První srpnový týden jsme absolvovali cyklodovolenou v Třeboni. Osobně jsme pro vás vyzkoušeli zdejší cyklotrasy a nabízíme vám je otestovat také. Budete bydlet ve dvoulůžkových chatkách v autokempu. Moderní sprchy a toalety jsou součástí kempu. Ten má také vlastní restauraci, kde budeme mít polopenzi. A na baru si milovníci pěnivého moku mohou dát hned 4 druhy, včetně jediného skutečného piva - plzeňské dvanáctky (dále točí třeboňský polotmavý Bohemia Regent, Samson a Svijany). Kola nepotřebujete, protože máte v ceně i půjčení nových kol ze zdejší půjčovny. Vystačíte tedy se sportovními botami, cyklodresem, cyklistickou přilbou a případně cyklorukavicemi.
Můžete absolvovat jak kratší trasy (například Kolem rybníku Rožmberk), tak delší (například Třeboňsko po stopách husitů nebo cyklistickou naučnou stezku Okolo Třeboně, případně Cestu za stromy Chlumecka nebo Cestu okolo Velkého Tisého).
A pokud byste se chtěli projít po samotné Třeboni, máte to dvacet minut pěšky do historického centra. 
Cena: 2690 Kč
* doprava mikrobusem, 2 x ubytování v chatce, 2 x polopenze, zapůjčení kola na 3 dny, delegát/průvodce