Jdi na obsah Jdi na menu
 


the sims 3 moje městečko recenze

30. 8. 2011

Po rozporuplném datadisku Generations, tedy Hrátky osudu, který svůj úspěch sklízel pouze u specifické skupiny lidí, se nám na trh přiřítilo další rozšíření pro The Sims 3, Moje městečko (Town Life Stuff). V tomto případě mezi nás vývojáři nevypustili další expansion pack, ale spíše tzv. kolekci, která se zaměřuje na rozšíření virtuálního sortimentu domácnosti a zároveň atakuje na laťky velmi příjemných cen.

Ve „svém městečku“ se budete díky většímu počtu možností zušlechťování vlastních bydel cítit nyní daleko reálněji, protože si svůj domek můžete obohatit o další nové předměty. Pozadu nezůstává ani podnikatelská sféra hráčů, kteří si můžou nyní připlatit například za velká plexiskla s bublinkami určená pro koupaliště či kryté bazény. Pokud se chystáte postavit dětské hřiště, určitě vás potěší rozšíření škály houpaček, prolézaček, klouzaček, pískovišť a domků na stromech. Zní to trochu megalomansky, a proto zmírníme nadšení, protože novinku čekejte od každého pouze jednu, maximálně dvě. Navíc se modely předmětů od minulých příliš nezměnily, a proto nezapůsobí svojí zdánlivou originalitu a jeví se pouze jako nově přetexturované.

Další zajímavé rozšíření kolekce nás čeká v sortimentu koupelen. Moje městečko přináší pračky a vybavení následného sušení vypraného oblečení. To samé se objevilo už v přídavku Povolání snů, takže nejde o převratnou novinku, ale určitě je to příjemné rozšíření a zpestření. Nejedná se totiž pouze o kosmetický doplněk, protože po každém vyprání se simíkovi zvýší nálada z čistého oblečení a naopak zhorší pokud se mu po zemi povaluje špinavé.

Ve městě se nacházejí i nové podniky nebo se alespoň krapet vylepšili ty staré. Například se upgradeovala tělocvična, avšak změny v ní absolutně nezpozorujete. Možná působí světlejším dojmem, z čehož lze usoudit, že se pozměnily textury za barevnější. Jako další se zde měla objevit lepší kavárna a prádelna, ale kde nic tu nic. Možná tím autoři mysleli, že si sami hráči rádi vybudují tyto budovy, tedy budiž. Nebo možná se renovace zpřístupní po investicích do podniků, avšak u takové posilovny, která podle propagačních videí vypadá úplně jinak, žádné podobné možnosti nenajdete.

The Sims 3: Moje městečko si pro nás opět připravilo pár drobných vylepšení, které zpozorujete hlavně pokud často upravujete svoji vilu snů a pokud si ve hře počínáte jako podnikatel, možná rozdíl pocítíte markantněji. Vysokých převratů jsme nečekali díky značce kolekce, ale mile nás překvapilo, když se opět zasáhlo do herních mechanizmů, které zde dosud chyběly. Nicméně nesmíme opomenout ani sliby vývojářů, které se nenaplnily nebo spíše realizovaly v takové formě těžce zpozorovatelné pro hráče. Nicméně si neduhy Moje městečko kompenzuje velmi příznivou cenou, a proto nám vychází v poměru cena/kvalita lépe než například Hrátky osudu. Moje městečko se opět stává nutností ke koupi, protože každým rozšířením se The Sims 3 stává čím dál více dokonalejším.

Ještě chvíli setrváme v článku a poohlédneme se nad logikou kolekcí. Pokud se upamatujete na předcházející díl The Sims 2, tak se vám jistě vybaví nespočet kolekcí, kterými jste si zpříjemňovali pocit z hraní. Ve většině případů se úzce specializovaly na specifická odvětví předmětů (např. pouze nábytek – IKEA Kolekce). Bohužel Moje městečko zasahuje téměř do každého – elektronika, osvětlení, nábytek či stavitelské potřeby, a tím nejvíce ztrácí. Kdyby se vývojáři v tomto případě zaměřili pouze na ony stavitelské předměty (okna, dveře, zdi...) a vypilovali jejich detailnost, možná bychom se dočkali mnohem kvalitnějšího balíčku než v aktuálním případě. Z našeho pohledu by se jednalo o racionálnější krok, který by byl přínosnější než dosavadní systém, jelikož by se tvůrci snažili pouze o jedno a nepřelétávali by od desíti k pěti.



Nové předměty, praní prádla, příznivá cena
.
Málo nových předmětů, některé sliby se nevyplnily
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář