Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blake Lively životopis a zajímavosti

 

blake-lively.jpg  Blake Lively se narodila 25. srpna 1987. Je to americká herečka a modelka, která je známá pro svou roli Sereny van der Woodsen v jednom úspěšném televizním seriálu Gossip Girl. Dále hrála ve filmu Accepted, The Sisterhhod of the Traveling Pants, The Private Lives o Pippa Lee, The Town a Green Lantern.

 

 Časný život

Lively se narodila v Tarzana, Los Angeles hercům Ernie a Elaine Lively. Byla vychována jako Southern Babtis Convention. Je nejmladší z 5ti sourozenců. Má bratra Erica a 2 nevlastní sestry Lori a Robyn a jednoho nevlastního bratra Jasona. Jak její rodiče, tak všichni sourozenci byli nebo jsou v zábavním průmyslu. Během dětství brávali Blake sebou na hodiny herectví, protože ji nechtěli nechávat s chůvou. Lively řekla, že koukáním se na rodiče během hodin herectví jí pomohlo se naučit dril herectví a dalo jí to hodně sebevědomí. Lively jednou řekla, že když byla dítě, tak jí matka brávala do Disneyland dvakrát týdně jako příležitost se sblížit ještě víc. Lively řekla, že potom, co tam trávila tolik času jí připadá, jako kdyby tam vyrostla.

Lively se nikdy nezajímala o herectví, ale během léta, její bratr Eric, přiměl svého agenta, aby jí poslal pár konkurzů během pár měsíců. Během těchto konkurzů dostala roli Bridget ve filmu The Sisterhood of the Traveling Pants (Sesterstvo putovních kalhot). Lively natáčala scény během svých dob na Burgank High.

Kariéra

Lively začala s hraním ve svých 11ti let v roce 1998 ve filmu Sandman, který byl natáčen jejím otcem. Lively popsala svojí roli jako malou roli. V roce 2005, kdy hrála Bridget. Bylo její hraní oceněno nominací Teen Choice Award jako Choice Movie Breakout - Female. (Nováček ve filmu - žena). 

V roce 2006 společně s Justinem Longem si zahráli ve filmu Accepted. A ještě jednu vedlejší roli v hororu Simon Says. Zatímco Accepted nebylo přijato dobře kritiky, Lively hraní bylo, vysloužila si ocenění od Hollywood Live v kategorii Breakthrough Award. (Průlom).

V roce 2007 si zahrála jednu postavu v Elvis and Anabell jako Anabelle, bulimickou dívku, která doufá, že vyhraje soutěž krásy. Lively řekla, že dostat se do role bylo velmi těžké, musela hodně zhubnout a to nebylo lehké už kvůli tomu, že jídlo je u ní číslo jedny v jejím životě.

Lively byla obsazena do Gossip Girl, seriál měl premiéru v září 2007. Hraje Serenu van der Woodsen v teen drama. Její první focení pro časopis bylo v listopadu 2007 v magazínu Cosmo Girl, kde diskutovala o jejích časech na střední škole a o její kariéře v Gossip Girl.

V roce 2008 si Lively znovu zahrála Bridget ve filmu The Sisterhood of the Traveling Pants 2. Film byl velmi podobný prvnímu, Lively byla pozitivně přijata kritiky. V listopadu 2009 si film vydělal 44 miliónů dolar.

V roce 2009 Lively jako Gabrielle DiMarco, vedlejší role v romantické komedii, New York, I Love You, pokračování filmu Paris, je t´aime (2006). I před pozitivní přijetí kritiků, film měl málo výdělků.

Jedna z nejznámějších rolí do dneška je podpůrná role, kde hraje mladší verzi hlavní postavy ve filmu The Private Lives of Pippa Lee (2009). Paul Byrnes z Brisban Times, popsal její vystoupení jako senzační.

V říjnu 2009, Lively začla točit svoje scény pro film The Town (2010) jako Krista Coughlin. Tento film je založen na románu Prince of Thieves od Chucka Hogana. Její role je popsána jako sestra Jem a Dougovi ex-přítelkyně, která má 19ti měsíční dceru Shyne. Ve filmu se mimo jiné objevuje i Ben Affleck. A 17. září 2010 byl film vypuštěn do světa.

V rozhovoru pro Marie Claire, Lively řekla, že nikdy nebyla odkázána na svoji kariéru herečky. Jejím záložním plánem je mít svojí vlastní firmu na dekoraci interiérů.

V roce 2010 bylo oznámeno, že bude hrát Carol Ferris ve filmu Green Lantern, který je v kinech od června 2011.

Hudební kariéra

Lively účinkovala v hudebním videu I Just Had Sex od skupiny The Lonely Islands společně s Jessicou Albou v lednu 2011

 
 
 

Náhledy fotografií ze složky Blake Lively - Serena van der Woodsen