Jdi na obsah Jdi na menu
 


O autorce:

zadni-jeviste.jpgJsem výtvarnice Marta Benešová-Břehová, tedy BMB, občanským jménem pouze Marta Benešová. Dívčí příjmení Břehová jsem změnila sňatkem; přešly mnohé životní peripetie; výsledkem-co se jmen týče-je používání obou jmen a loga, které z toho vyplývá (Marta, okřídlená dvěma "béčky").

Bydlím a působím převážně ve svých rodných Pardubicích, ale také se dost pohybuji po vlastech českých, pracovně i za poznáním a turistikou. Po republice mám několik "srdcových" míst, ale zdaleka jsem neprocestovala vše, co bych si přála-stále je co objevovat.

Od absolvovování Výtvarné školy Václava Hollara v Praze (r.1963) se zabývám výtvarnou činností; záběr je poměrně široký, ale mnozí lidé toho zvládnou i více.
Nejdůležitější u mne zůstává kresba a malba, ale i ztvárnění písma a reklamní tvorba. Používané techniky: tužka, pero, pastel, olej, akvarel i různé kombinovan
é techniky.
Náměty bývají v různých obdobích také různé. Někdy mne více oslovují a inspredjari.jpgpirují 

krajiny, jindy portréty, zátiší či různé vymyšlenosti či zajímavá architektura. Mám sklony ke grafickému ztvárnění věcí, což vyústilo k návrhům a realizaci různých příležitostných tiskovin (pozvánek, pamětních listů či plakátů). V současné době se více věnuji volné tvorbě-těší mě to i baví-a pár lidí už to i oslovilo .
Viz ukázky tvorby ve
Fotoalbu.logo.jpg

 
 Malý výřez z mé tvorby můžete shédlnout v prostorách
Gallery baru
v Havířově-Podlesí, Dlouhá ul. 1601 (naproti marketu Albert)

Výběr z vystavených obrazů zde