Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ples města 2013

3. 2. 2013

Jako každoročně, konal se i minulou sobotu tradiční XXI. reprezentační ples našeho města. Tradiční byl, boužel, i v neúčasti většiny zastupitelů a radních našeho města. Kromě sociálních demokratů byli k vidění pouze místostarosta Vejvar a radní Staněk. Ostatní tuto reprezentační událost města opět okázale ignorovali. Cítí se vůbec tito "otcové města" jako Hradečáci, nebo se nechali zvolit jen za účelem prosazení svých zájmů? Pokud se jedná o dosazování do výnosných dozorčích rad, případně prosazování svých příbuzných do vedoucích pozic na MÚ či firem v majetku města, tak na to mají energie dost. Pokud ale mají sejít z nebesských výšin své nadutosti mezi obyčejný lid, je jim toto zatěžko. Komunální volby jsou sice ještě poněkud vzdálené, ale obyvatelé našeho města by si již mohli konečně uvědomit, kdo skutečně zastupuje jejich zájmy, zabývá se jejich problémy, neštítí se jejich společnosti a kdo se na straně druhé do zastupitelstva dere jenom proto, aby pro sebe a své rodinné příslušníky urval nějaké výhody, případně se pokusil zmocnit něčeho,  co se ještě nepodařilo ukrást ( pardon, zprivatizovat ).

Ples se samozřejmě vyvedl ke spokojenosti většiny zúčastněných, k tanci i poslechu hrála populární hradecká kapela Portál a hosté večera -  ABBA STARS. Tombola byla taktéž hodnotná, neboť žádná místní firma se nenechala zahanbit a dodala velmi hodnotné ceny. Starosta města se rozloučil s hudebníky Ludvíkem Vojtou a Frantou Kocourkem, kteří se rozhodli odejít  po dlouhodobém působení ve skupině Portál do muzikantského důchodu.

Tak zase za rok. Ti zastupitelé, kteří zatím téměř všechny společenské akce města ignorovali, mohou opět zůstat doma, nikomu chybět nebudou. A za přibližně rok a půl nebudou nikomu chybět ani v městském zastupitelstvu!!!

 

                                                                                               Vlasta Pecka