Jdi na obsah Jdi na menu

 


Restaurace Nostalgie (Hranice na Moravě)

11. 8. 2011

Restaurace Nostalgie, Hranice na Moravě (www.restauracenostalgie.cz )

    Vyčerpáni po bazéně jsme se rozhodli zajít na něco k snědku. V Hranicích se přemnoho nevyznáme a proto jsme zastaviili u první restaurace kterou jsme zahlédli. Se štěstím to právě bylo u hotelové restaurace Nostalgie. Hotel je pravědobně ze zrekonstruované historické budovy. Z exteriéru hotel nevypadá vůbec špatně. Navíc z obou stran není ničím rušen. Nalevo je dům po demolici a napravo volný prostor. Úsměv nám vydržel i po vstupu do zmíněné restaurace. Klenbový strop, malby na stěnách které jsou udělané šikovně, jako kdyby se jednalo o nadýchané červánkové oblaka. Usadili jsme se k již založenému stolu což by člověka potěšilo, být založení úplné. Pro zmínku chyběli nám ze dvě lžíce. Restaurace funguje do 14:00 na poledním menu. Musím uznat, že bylo sestaveno velmi dobře. Na každý den dvě polévky a výběr ze 4 jídel. Čili je celkem nemožné si nevybrat. A i po druhé hodině by s tím nebyl problém. Jídelní lístek je obsahlý a cenově výhodný.

    Obsluhovala nás milá slečna. Sice trochu nervózní, což se dá ale bezproblému odpustit. Přesto jako číšník mám již pár zásad, které zaručeně nejsou správné. Ze všeho nejvíc mě pravěpodobně vadily nedoklizené - nedoložené stoly po již odešlých zákaznících. V případě plné restaurace je pochopitelné, že stůl nedoloží (třeba ponechají 1 založené a nepoužité místo) či jej nesklidí, ale při takovém malém počtu stolů se dá spíše přemýšlet nad neaktivitou obsluhy. Druhá věc, která se mi příliš nezdá je způsob servisu alkoholu. Na malé pivo radegastu bylo použito plzňové sklo. Což by u některých "přísnějších" hostů mohlo znamenat problém.

    Ale abych konečně došel k tomu nejdůležitějšímu. Jídlu . Má objednávka činila česnekovou polévku a zeleninový salát s kuřecím masem. Servis polévek je zde velmi propracovaný. Určitě každého potěší si doplnit ingredience dle svého. K polévce dostanete ještě dvě mističky se sýrem a opraženým chlebem. Vše na jednom velkém talířy. Česnekové polévky jsme si objednaly tři. K chuti mít žádnou připomínku nemohu, bohužel musím zmínit, že jsme všichni nedostali stejný sortiment. V jedné z polévek chybělo vajíčko. Což nás moc nepotěšilo. Druhé dané jídlo bylo již bezproblému. Salát byl pouze s dresingem a smaženým kuřecím masem. Což se dalo ale očekávat. Když to srhneme i na malé drobnosti jsme byli spokojeni a ven jsme odcházeli s plnými břichy.  A menu za 70 kč není vůbec na škodu. Proto mohu tuto restauraci bezproblému doporučit rodinám i párům na romantickou večeři.

 

Pozitiva

+ prostředí

+ jídlo

+ cena

 

Negativa

- obsluha (neaktivita)

- nefunkční světlo na toaletách (poznámka na závěr )

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář