Nádivka pancetty
2 velké ciabatty (asi 450g), natrhané
100ml mléka
2 velké cibule, nasekané najemno
2 lžíce másla + na vymazání
180g pancetty (suchá italská šunka)
hrst rozmarýnových lístků
1 citron
3 vejce, našlehaná
Kousky ciabatty dejte do mísy, zalijte mlékem a promíchejte. Jemně nasekanou cibuli nechte v pánvi změknout na lžíci másla, přidejte pancettu a pečte, aby obojí zezlátlo. Vsypte nasekaný rozmarýn a minutu dvě opékejte. Nechte mírně zchladnout a pak spolu s kůrou i šťávou z citronu a vejci vmíchejte k ciabattě. Podle chuti osolte a opepřete. Zapékací mísu vymažte máslem, přendejte do ní nádivku, na to zbylé máslo a pečte při 220°C 15-20 minut.