Jdi na obsah Jdi na menu

Global Agenda

Hodnocení platí pro verze: PC

GLOBAL AGENDA

Tento titul má vskutku dalekosáhlé ambice. Chce se konečně  prosadit jako masivně multiplayerová akce jako plnohodnotný žánr.

134globalagenda_feature_spash01-copy.jpg

Multiplayerových stříleček je na trhu poměrně značné množství, přičemž uspějí jen ty nejlepší. Buď je tak třeba zaujmout nápadem či značkou, nebo to celé pojmout o dost věčím způsobem než ostatn

Vždyť, když mají takový úspěch masivně multiplayerová RPG, proč by nemohly být podobným zlatým dolem také střílečky v prašném prostředí?

Takovou otázku už si položilo několik herních společností, a popravdě: trh jim na ní většinou odpověděl spíše negativně. Stačí si vzpomenout na zajímavý, ve výsledku však neúspěšný pokus o MMO akci Planetside.

 

Nějaký ten neúspěch ale odvážlivce nemůže zviklat. A odvážné, to studio Hi-Rez zcela určitě je. Jinak by se do takového podniku nepouštělo. Odvahu má především jeho zakladatel, Erez Goren.

Tento úspěšný softwarový vývojář si s projektem Global Agenda plní svůj životní sen. Vždycky totiž snil o obřím virtuálním světě, který si vytvoří podle svých představ. Co už nedodává, ale co se dá předpokládat, je to, že tento svět zaplní statisíce až miliony hráčů, kteří panu Gorenovi dají náležitě vydělat. Popravdě je tam, i když velká mapa sice jen jedna ale opravdu výborná. Na tož že Global Agenda je volně ke stažení i když nevyužijete tolik možností jako hráč který si to koupí ale oceňuju výbornou grafiku jakou Global Agenda dopřává.

globalagendahexpmed.jpgAle přesto, člověk se nemůže zbavit pocitu, že pro tohoto člověka není finanční úspěch zcela prvořadý. Nebudeme si nic nalhávat; lít obrovské peníze do projektu, jehož uchycení se na trhu je krajně nejisté (už jen proto, že vůle MMO hráčů je nevyzpytatelná), vyžaduje určitou dávku odhodlání až altruismu.

Erez Goren přitom do Global Agendy nalil a ještě nalije dvacet milionů dolarů z vlastní kapsy. Pokud se hra chytí, bude mít obrovský důvod k radosti, protože mu pokynou velké zisky bez nutnosti dělit se o ně s vydavatelem. Pakliže to ale nevyjde, zůstane hodně hluboko v červených číslech.

Ale nechme finance stranou. Tento výlet do zákulisí vývoje jsme si udělali jen proto, že takový postup v dnešní herní branži ani zdaleka není standardní. O Global Agenda však v první řadě píšeme proto, že je to hodně zajímavá hra.

Sami autoři nazývají svět, v němž je Global Agenda ukotvena, jako spy-fi. Z toho se dá vyvodit, že se bude odehrávat v budoucnosti (konkrétně 22. století) a že její důležitou součástí bude špiónský element. Zdá se, že agenti se dostávají do módy. Touto tematikou se zabývá i The Agency, ovšem poněkud odlehčenou a komiksovější formou.

 

global_agenda_demo_01.jpg

 

Netroufneme si tvrdit, zda Global Agenda ve velké a navíc silné MMO konkurenci uspěje. Jistě, je to akce a sci-fi, což jsou faktory zvyšující její originalitu, na druhou stranu se ukazuje, že hráči baží spíše po fantasy a RPG. Vždyť i Tabula Rasa od Richarda Garriota musela nedávno ukončit činnost. Doufejme tedy, že ji Global Agenda po svém vydání nebude následovat.

globalagenda_boxcover_promo_teen.jpg

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Margene - Yes It's Live Now !

11. 1. 2023 11:53

Hey How are you doing ?

I know you are waiting for this ?

Check it out >>> https://bit.ly/newyear2023deals

Happy New Year !!!

Hellen - Are you still in the business?

4. 1. 2023 18:03

Hi,

I see that you are not getting enough visitors, which limits your business. If you want to improve your business you need to know factors that help you to get more visitors from search engines (Google, Bing).

Secure Your Spot for Free Detailed SEO Audit.

Request a FREE SEO AUDIT for your website on https://bit.ly/freeseoaudit2023

Save your time and money.

Elisabeth - Odd Ice Hack Super-Charges Dormant Metabolism

30. 12. 2022 11:13

Do this before you go to bed tonight...

A bizarre 5-second "Himalayan ice hack" discovered last week

That instantly turbo-charges your metabolism by 450% or more.

All you need is some ice from your freezer, and this alpine secret.

It's more powerful than any diet or exercise plan on earth...

And so easy it'll feel like you're cheating at weight loss.

Try it for yourself before you go to bed tonight and be 2 lbs lighter by tomorrow morning!

==> https://bit.ly/icehackforbelly

The longest-living people on the planet do this ice hack each evening... and when they do, they melt through more fat in 1 week than 1 year of dieting and exercise.

Wishing you health and happiness.

**SIGNOFF**

PS. The $78 billion weight loss industry would HATE for you to see this video. It will change everything you thought you knew about weight loss. Watch it now before it's too late.