Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výcvik psů, školka pro štěňata

Naše cvičiště navštěvují psi různých plemen a velikostí. U začátečníků dbáme především na socializaci a zvládnutí cviků základní ovladatelnosti. Pokročilejší se u nás připravují na zkoušky, které mohou na našem cvičišti skládat několikrát ročně.

 p1060715.jpg

 

 

 Pejsky učíme nejen přivolání a ovladatelnost na vodítku, ale i bezproblémovému chování mezi ostatními psy, cizími lidmi apod.

 

 

S výchovou a výcvikem je vhodné začít již od štěňátka a proto funguje na našem cvičáku tzv. školka pro štěňata, ve které se učí nejen psíci, ale hlavně jejich páníčci.

V Českých Budějovicích je možné navštěvovat několik kynologických cvičišť a proto doporučujeme všem majitelům štěňátek navštívit některé z nich a nechat si odborně poradit hned od počátku. Pokud výchovu a základní výcvik majitel podcení, nebo psa cvičí nevhodným způsobem, může mít se svým psem v pozdějším věku velké problémy, které není snadné odstranit. Bohužel se často stává, že majitel sice nějaké cvičiště navštěvuje, ale narazí na výcvikáře, který jej není schopen naučit ani přivolání či chůzi na vodítku, proto se raději ujistěte, zda má ,,výcvikář,, osobní zkušenost s výcvikem psů různých plemen a hlavně zda je schopen něco naučit i pejskaře bez zkušeností! 

V ZKO Boršov vede výcvik Antonín Hanzal, který má zkušenost s výcvikem různých plemen i kříženců, nejen jako výcvikář, ale i jako psovod, který složil cca 300 zkoušek z výkonu se psy rozličných plemen (včetně vrcholových IPO3, IGP3, ZVV3, FH2, IFH2, IGP - FH) a úspěšně závodil na kynologických soutěžích (VS,MČR ....).

Se základní poslušností i přípravou ke zkouškám pomáhá členům ZKO i ostatním zájemcům o výchovu a výcvik psů z Českých Budějovic a okolí.

 Věnujeme se především všestrannému výcviku psů, tzn. poslušnostiobranám a stopám .

 

Školka pro štěňata je nejen o socializaci, ale i o základech poslušnosti a dovednosti. Ideální ze začít již od malého štěněte (cca 3 měsíce).

snimek-001.jpgsnimek-002.jpg

 

 

 

 

 

 

 

snimek-011.jpg

 

 

 

 

 

 

 

snimek-035.jpgsnimek-037.jpg

 

 

 

 

Ani s malým pejskem se na cvičáku neztratíte.

snimek-078-2.jpg

snimek-075-1.jpg

Na věku páníčka a plemeni psa nesejde, cvičit mohou všichni!

 

snimek-027.jpgsnimek-011.jpg

 

 

 

 

 

snimek-030.jpgsnimek-054.jpg

 

 

 

 

 

 

snimek-083.jpg