Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akce

Dne 8.4.2012 proběhy na našem cvičišti zkoušky dle NZŘ.

 Zkoušek se zúčastnilo 8 psovodů, kteří se nenechali odradit nepříznivou předpovědí počasí. Aprílové počasí - chladno, místy déšť, sněhové vločky, ale chvílemi i hřejivé sluneční paprsky neodradilo začínající ani pokročilejší psovody, kteří nastoupili na zkoušku ZZO. Výkony psovodů a jejich hafanů posuzoval Mgr. František Zimek. Děkujeme panu rozhodčímu za objektivní posuzování, trpělivost s začínajícími psovody a cenné rady, které si jistě vezmou k srdci.

Zkoušky se podařilo úšpěšně složit šesti psovodům. Dva ,,začátečníci,, bohužel neuspěli, ale i tak pro ně byla tato zkouška určitě přínosná a poučná. Všichni zkušenější vědí, že zkoušková nervozita svazuje psovodům nohy i roce a hlavně se přenáší na psa, který pochopitelně pracuje jinak než v tréninku.

Po ukončení zkoušek se konal na našem cvičišti klubový ZÁVOD O VELIKONOČNÍHO ZAJÍČKA. Tohoto závodu se zúčastnilo 7 statečných. Startovní pole bylo tradičně pestré a šanci na výhru hlavní ceny - velikonočního zajíčka měl berňák, retriever, československý vlčák, německý ovčák, cane corso, voříšek i kavalírek. Výsledky závodu a fotky brzy doplníme :-).

 

 Dne 18.3. 2012 proběhly na našem cvičáku zkoušky dle NZŘ.

 První letošní zkoušky posuzoval ,,novopečený,, rozhodčí 1. třídy J. Hlaváč a figuroval svazový figurant V. Křeček. Na první letošní zkoušky nastoupilo celkem 8 psovodů se psy různých plemen (NO, RTW, BOM, CC, BSP a Bessinka kříženečka).

Spektrum zkoušek bylo také rozmanité - 1x ZZO, 2x ZM, 3x ZVV1 a 2x ZPO1 a bylo se na co dívat. Šesti psovodům se podařilo zkoušku absolvovat úspěšně a dva bohužel neuspěli.

 Úspěšným psovodům moc gratulujeme! Velkou radost Vandě a Tondovi udělaly naše ,,veteránky,, Brenička a Roxynka, které dokázaly složit obranářskou speciálku ZPO1 i ve svém, na molossy pokročilé věku (obě se narodily v roce 2005).

Jako výcvikář bych chtěl pochválit ,,domácího,, Maxe, který předvedl moc pěknou obranu dle ZVV1! Také výkon rotvajlerky Bredy Gatang při obraně byl dle mého názoru povedený a dovolím si tvrdit, že byla tentokrát lepší než moje Roxynka :-).

 

   Dne 28.12.2011 pořádala naše ZKO klubový závod v poslušnosti a obraně.

  Soutěžilo se v kategoriích: ZZO, ZM, ZVV1 a ve vloženém obranářském závodu ,, ECHT OBRANÁŘ,,.

Cviky a hodnocení kat. ZZO, ZM a ZVV1  v souladu s NZŘ.   ZZO  bez spec. cviků, ZM a ZVV1 beze stop.

 rozhodčí: V. Klícha

 figuranti: V. Křeček, J. Neužil

                               Více v AKTUALITÁCH