Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dračí Magie

24. 11. 2011

 

Dračí magie

Během historie zaznamenala téměř každá kultura příběhy o dracích. Draci jsou známí v té či oné formě po celém světě. Mytologie, lidové kultury a zvyky a legendy jsou plné zkazek a těchto stvořeních a jejich spojení s lidmi.

Bohužel se o těchto krásných astrálních bytostech v posledních fázích evropské kultury nemluvilo příliš pravdivě nebo vlídně.
Když jsem dokončila knihu "Dancing with Dragons", nebyla jsem připravená na tak skvělé přijetí od čtenářů z celého světa. Snažila jsem se podat své záznamy přímo a ukázat lidem, jak moudří a skvělí mohou draci být. Jsou jedni z nejlepších pomocníků při magii, které by si člověk provádějící čarodějnická sezené mohl přát. Mohou být dobrými přáteli, silnými ochránci a moudrými učiteli, pokud je člověk ochotný jim dát čas a vynaložit úsilí, aby se s nimi mohl seznámit.


Jsou ale draci skuteční? Jelikož nežijí ve fyzickém rozměru, nemohou vědci tato stvoření chytit a prozkoumat. Proto nejsou pro mnoho lidí "skuteční". Vědci se však už příliš mnohokrát zmýlili.


Kouzelníci a milovníci draků nepociťují potřebu postavit svá přesvědčení na takzvaných vědeckých "faktech", neboť se stejně jako ostatní jasnozřiví lidé zaměřují na jiné oblasti než je magie. Vědí, jak dosáhnout, přivést a najít pomoc a informace z astrálních rovin, a vědí tedy z první ruky, že draci a další nezvyklá stvoření doopravdy existují.
Neexistuje jen jediný stručný popis draků, ale je tu několik společných rysů tohoto druhu: chrlí oheň a pohybují se vzduchem. Stará učení říkají, že draci mohou mít dvě nebo čtyři nohy nebo vůbec žádné, mohou mít pár křídel nebo být také bezkřídlí, chrlí oheň a vydechují kouř a mají na těle šupiny. Draci se dožívají vysokého věku a jsou velice moudří.


I když lze o dracích mluvit jako o samostatném druhu, existuje v dračím společenství mnoho poddruhů a rodin. Dračí druh se dělí na mnoho rodin, které žijí v různých částech světa. Tyto rodiny jsou dále rozděleny do spousty poddruhů, jako jsou například: Draci hod, lesů, ohně, moří a vod, elementů, větru, bouřky, počasí, sopek, ohně, chaosu, světla a pouští. Každý druh draků je přitahován jistým typem barev a kamenů, kterými je můžeme přizvat na pomoc při kouzlení.
Jedna rodina s podobnými rysy byla objevena v Evropě, zejména v severním Německu, Skandinávii a na ostrovech Severního Atlantiku. Tito draci měli většinou silné tělo a velká křídla. Některé popisy zmiňují čtyři nohy, zatímco další o nohách vůbec nemluví. Tradice říkají, že Fafnir, lstivý drak, který střežil poklad a byl skolen skandinávským hrdinou Sigurdem, bylo stvoření podobající se hadu s kouzelnou krví.


Druhá, mírně odlišná rodina, žila ve francii, Itálii a Španělsku. Tito draci byli menší než draci ze severu. Podle lidových pověstí byli tito draci o něco větší než kůň a vyhýbali se lidem.


Třetí rodina se skládá z klasických čtyřnohých draků, Wyvernů (dvounohých draků) a Wormů (beznohých draků). Osidlovali Irsko a britské ostrovy. Do raného středověku se ve Skotsku a Anglii objevovali zprávy o častých letech draků. Keltské příběhy vyprávějí o Konchobarovi a Finnovi Mac Cumhaillovi Irském, kteří se oba stýkali s různými druhy draků.


Čtvrtá rodina osídlila Řecko, Malou Asii, jižní Rusko a severní Afriku; v těchto oblastech byli běžní draci s mnoha hlavami. Řecké legendy mluví jak o Herkulovi a Jasonovi, kteří zabili sedmihlavou saň, zatímco Perseus ochránil Andromedu před velkým Mořským drakem.
Celý americký a australský kontinent byl řídce osídlen pátou skupinou, která byla malá co do velikosti i do počtu. Američtí, Mexičtí a australští draci neměli křídla, ale využívali pro let balancování na magnetickém poli Země a větry. Nejznámějším drakem byl Opeřená drak, znázorňovaný na aztéckých a mayských chrámech.


Šestou rodinu tvoří Východní draci, kteří žili v Číně, Asii a Indonésii. Východní draci dštili oheň jen zřídka a na většině území byli k lidem benevolentnější než draci Západní. Přestože neměli křídla, pohybovali se lehce vzduchem. Měli dlouhé, hadovité tělo, čtyři nohy a ocas podobající se hadímu. Císařští draci měli na nohou pět drápů, zatímco draci nižších kategorií pouze tři nebo čtyři.


Proč by někdo chtěl přijít do styku s draky? Draci mají kontrolu nad hlubšími toky elementární energie, kterou lidé obvykle nevnímají. Jsou vždy nějakým způsobem spojeni s různými formami čtyř Elementů. Draci jsou také velmi mocní pomocníci při čarování a magii.


Za Elementy zde nepovažuji fyzické energie, které si k nim většinou přiřazujeme. Elementární síly Země, Vzduchu, Ohně a Vody jsou proudy určitých typů astrálních a duchovních energií, na které je možno se naladit, a použít je k docílení jistých výsledků.


Kvůli své dávné moudrosti jsou draci oceňováni jako pomocníci u jakéhokoliv druhu věštění, jako například u vykládání karet. Draky, jak se zdá, tarot a ostatní divinační pomůcky doslova fascinují.


S těmito poznatky jsem začala tvořit "Tarot Keltských Draků". Pokud chcete brát tyto karty pouze jako pomůcku pro vkládání, pak je můžete jednoduše používat jen tímto způsobem. Avšak chcete-li hlouběji proniknout do dračí síly, pak vám tyto karty stejně dobře pomohou i na této cestě.


Podle starých tvůrců map bylo každé neznámé území popsáno "zde jsou draci". Tarot i magie mají mnoho nezmapovaných míst. Nejenže tam uvidíme čekat draky, ale také zjistíte, jak vám tyto neobyčejná stvoření mohou být nápomocná, pokud jim dáte příležitost.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář