Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výživa psa

Výživa štěněte

Výživa štěněte v období růstu psa má strObrazekava prvořadý význam.

ObrazekPo úplném odstavení od matky je vhodné přejít na kvalitní suchou stravu pro štěňata. Důležité je složení krmiva, pokud je vyvážené, není již potřeba její doplnění vitamíny, minerály a proteiny.

Štěňata do věku 3 měsíců je nutné krmit 3 až 4krát denně, od 5 měsíců 2 až 3krát denně. Mladé psy do věku cca 12 měsíců krmíme 2krát denně.

Tato doporučení jsou informativní a zcela individuální. Každý pes reaguje jinak a může se stát, že si v danou dobu nic k jídlu nevezme, což může být způsobeno i změnou majitele. Je vhodné vypozorovat, jak reaguje Váš pes. Nejste-li si jisti, pak se zeptejte          chovatele Vašeho pejska.

Od 10. měsíce věku stačí většinou jedno jídlo denně. To by mělo obsahovat hlavně maso (může jít i jídlo z konzervy). Jakmile pes hned veškeré žrádlo nesežere, ukliďte ho, nikdy ho nenechávejte stát, neboť pes si musí zvyknout na přesné časy krmení. Množství krmiva je rozdílné, řídí se podle věku a velikosti psa a je ovlivněno tělesnými požadavky.

V každém případě musí mít pes k dispozici dostatečné množství pitné vody (žádné mléko, neboť vede většinou k dlouhodobým průjmům).

 Jestliže krmíte z konzervy, není nutné dodávat žádné další vitamíny. U doma připravované stravy je vhodné denně do stravy přidat vápník. Velmi dobré jsou produkty "Hypercoat" a "Biotin Forte", které mimo jiné podporují zdravý růst srsti.