Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historie

Začátek byl pro většinu velká neznámá

Všechno to začalo v roce 2004, kdy jsme se v jedné firmě působící na Temelíně domluvili, že bychom si mohli zkusit zahrát hokej na zimáku. Našlo se mezi námi dost nadšenců, takže jsme dali dohromady dva týmy. Mnozí z nás jsme vůbec nevěděli do čeho se pouštíme, ale nadšení těch zkušenějších nás všechny strhlo.

A tak se 30.10.2004 konal v Soběslavi historicky první vzájemný zápas mezi „Točivkami“ a „Zbytkem světa“, který skončil výsledkem 16:9 pro točivé.

Výstroje jsme měli poskromnu, někteří si dokonce pouze na střídačce obuli brusle, které si přinesli navlíknuté na hokejce, a po dohrání se zase zuli a odešli. Abych to nepřeháněl, takhle to provozoval pouze Čára, ale i Bíba nosil pouze hokejku, brusle a taštičku s ručníkem.

Postupem času jsme se začali dovybavovat. Nové kusy výstroje se vždycky objevovali s tím, jak přibývali modřiny a zranění. Člověk si uvědomoval, že i když ta naše hra se hokeji pouze vzdáleně podobá, přeci jenom led je kluzkej, mantinely trvdý a pukem nebo hokejkou to taky docela bolí a ty chrániče asi k něčemu budou.

Od roku 2004 jsme v podstatě hráli pořád mezi sebou. Kádry se trochu promíchali, takže jsme změnili názvy na Bílé a Modré. Také proto, že nám firma přispěla na dvě sady tréninkových dresů. Později jsme s přispěním Čendy Švarce dresy vyměnili za stávající Turbo Turtles.

Až do roku 2009 se nám dařilo každý víkend dát dohromady dvě mužstva, i když přibývalo stále více hráčů, kteří nebyli zaměstnanci naší firmy.

Také se nám čtyřikrát podařilo uspořádat hokejový turnaj. V prvním ročníku dokonce nastoupili oba naše týmy.

Avšak původní nadějný seznam hráčů začal pomalu řídnout. Někteří se na hokej vykašlali, ale spíše více kluků odešlo hrát do různých amatérských soutěží. Už jim prostě nestačila úroveň, ke které jsme se po pěti letech dopachtili.

Od sezony 2009/2010 jsme se sešli  pouze jednou a to 12.9.2010, kdy Modří vyhráli 7:6

Od roku 2009 jsme hráli s týmy z okolí a z různých amatérských lig. Ale sehnat každý týden protihráče bylo čím dál tím těžší a proto jsme se rozhodli na podzim 2011 přijmout nabídku Rybníkářské hokejové ligy a poměřit síly v této soutěži.

Uvidíme jak se nám bude dařit.