Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návod na výrobu psí hračky

Pešek na hraníKliknutím vám zobrazím kompletní obsah těchto stránek!Dva druhy pešků

 Protože moji psi zlikvidují všechny hračky i ty sebepevnější vždy velmi brzy, rozhodla jsem se již neinvestovat do nákupu nových, ale řešit problém ušitím vlastních hraček. Nejjednoduším výrobkem z mé domácí dílny jsou různé druhy pešků a pešíků. A protože nejsem asi jediná, kdo řeší podobný problém, rozhodla jsem se o svůj nápad s vámi podělit.

Na ušití jednoho peška potřebujeme pruh látky ve zvolené šířce budoucího peška (já nejčastěji používám 20 až 30 cm) s přidáním 2 cm na každé straně na založení, délka musí odpovídat tloušťce peška po svinutí (přibližně 60 – 70 cm, s přihlédnutím k síle materiálu). Jako látku na výrobu peška použiji starší již nepoužívané věci, např. pruh tkaniny ze starší vyřazené deky, kůži z odložené bundy, pevnou látku ze starého kabátu nebo kalhot. Nejlepší jsou látky bavlněné, silnější s pevnou strukturou, nevhodný je silon, tenká bavlna nebo syntetika. Na poutka používám popruhovinu ze staršího batohu, pásku nebo ledvinky. Dobře poslouží kůže z řemene i např. vyřazené bezpečnostní pásy ze zvrakovaného auta. Dále budeme potřebovat silnější jehlu a pevnou silnější nit na prošití.

Látku vyžehlím nebo narovnám, přeložím dvoucentimetrové okraje dovnitř (případně přeložení prošiji). Popruhovinu dlouhou asi 120 cm sešiji konci k sobě tak, aby vznikl kruh. Sešitou přeložím na polovinu (60 cm) a přiložím na 30 cm okraj látky. Popruhovina musí po přiložení přesahovat na obě strany látku o 15 cm, což vytváří poutko. Poté látku pevně stočím do tvaru peška, čím pevněji látku stočíte tím tvrdší bude pešek. Chcete-li, aby byl pešek měkčí ( pešík pro štěně), můžete do něj svinout pruh tenkého molitanu. Nakonec pešek pevně ručně prošijeme po stranách i podélně na spoji včetně poutek. A je hotovo. Využiji odpadový materiál, který by se jinak bez užitku vyhodil, pesani mají radost a nestojí mně to ani korunu. Za večer, u televize, lehce vyrobím 3-4 pešky různých velikostí a když je psiska rozkousají může mne mrzet jen vynaložená práce. Úspěšně tyto pešky využívám i při výcviku, nejčastěji jako odměnu nebo pro štěňata k nácviku kousání.

Upozornění: Tento článek vlastní výhradně server www.faunanet.cz, kopírování či další zveřejnění bez souhlasu vlastníka je v rozporu s autorským zákonem.

Přeložit okraje a přišít popruh Svinout do ruličky Na konci zašít a je hotovo...

TOPlist

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Obrázky

(Lucia, 28. 12. 2013 19:20)

Ahoj, ani mne sa tie obrázky nechcú zobraziť... prosím pošleš mi ich na email: tribit14@gmail.com ??

re

(tomáš, 30. 12. 2011 19:29)

ahoj ,mohla by si mi na mail poslat tie obrazky co by malo byt pri vyrobe toho peska? lebo ziadne nechce vobec ukazat cez niaky prehliadac, diky redman55@azet.sl

Re: re

(tomas, 30. 12. 2011 19:30)

oprava redman55@azet.sk

 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 200177
Měsíc: 1309
Den: 31