Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality

Rubriky

Kalendář

Příspěvků: 1

Kronika

Příspěvků: 1

Příspěvky

Exponát č. 999 - Vidle zarostlé ve stromě III

9. 12. 2022

 veterklinkrzystek_rentgen_00.jpg

Veterinární klinika MVDr. Krzystek v Krnově opět přispěla k odhalení tajemství dalších vidlí zarostlých ve stromě. Mockrát děkujeme Veterinární klinice MVDr. Krzystek za ochotu a sponzorský bezplatný podíl na našem výzkumu.

 

17. listopad otevřeno

17. 11. 2021

 

kdonedarujevidle.jpg

DNES OTEVŘENO. Studenti mají 50% slevu z dobrovolného vstupného a nemusí být z Prahy. Cinkat budeme vidlemi a hygienická opatření dodržovat na délku násady. Hlavně se nepopichovat! Jo, a kdo nedaruje vidle není Čech

 

Do Muzea vidlí přijel pražský primátor Zdeněk Hřib – vidlák ze Slavičína.

23. 7. 2021

 Do Muzea vidlí přijel 22.7.2021 s manželkou pražský primátor Zdeněk Hřib – vidlák ze Slavičína. Slíbil, že až mu někdo do koalice hodí vidle a skončí mu mandát, odkáže Muzeu vidlí své zlaté vidle, které jsou nyní v jeho kanceláři na pražském magistrátu. 

primatorhrib_muzeumvidli_4.jpg

Návštěvníci z Prahy mají do konce prázdnin
50 % slevu z dobrovolného vstupného!

 

Pivní stolek

9. 7. 2021

Tak už je vše pohromadě. Najde se šikovný milovník piva a fanda muzea vidlí? Určitě mu budou všichni návštěvníci vděčni.

pivni-stolek-banner.jpg

 

OTEVŘENO

1. 7. 2021

S radostí oznamujeme všem příznivcům Muzea vidlí, potencionálním dárcům vidlí a zvědavcům, že opět otevíráme své brány i náruč. Můžete se zastavit 

KAŽDÝ VÍKEND A O SVÁTCÍCH
10:00 - 18:00

nebo když se předem domluvíme přes můj telefon 777 826 858.

Honza Gemela, ten co pro vás sbírá vidle

 

 

Zatím zavřeno, zkusíme to v červnu

20. 4. 2021

Ahoj vidláci (taky lidi),

to že je muzeum zavřené opravdu není recese :) Budu se snažit v červnu, kdy oslavíme 10 let od jeho otevření a konání prvních vidláckých neolympijských her, zase muzeum zpřístupnit. Dá to ještě dost práce, protože nám za tu dobu i zestárlo. Dobrou zprávou je, že vidle do muzea proudí stále a blížíme se k tisícovce exponátů. Takže nepřestávejte uklízet. Vidle přijímáme a certifikáty o nabytí titulu Vidlák za darované vidle se stále tisknou.

 

Pivní vidlikonoce

30. 3. 2018

Co vadí lidem na  Bernardových děvčatech? Najdete na plakátu 3 vidlácké sexi symboly?

bernnard.jpg

Diskuzi nastartovala reklama na nové liturgické pivo připravované na bílou vidlikonoční sobotu.

To vidláci už své pivo Vidle mají a čepují ho na Den vidlí, který se bude letos slavit společně s Vidláckými neolympijskými hrami 16. června 2018.

Veselé vidlikonoce

 

Znalost Muzea vidlí se vyplácí

27. 1. 2018

 

Muzeum vidlí bylo dosud spíše postrachem televizních znalostních soutěží. Nejeden si volbou své otázky doslova naběhl na vidle. První letošní číslo AhaKřížovek ale zařadilo Muzeum vidlí  spíše k pobavení luštitelů. Můžete si tak zpříjemnit chvíle čekání na výsledek aktuálního Qízu - Kdo bude prezidentem?

lupa

 

Camera obscura

19. 6. 2017

 

lupa

1. pokus o přenesení co největšího množství vidláků s vidlemi dírkou o velikosti 0,6 mm na fotografický papír v kufru se uskutečnil 17. 6. 2017 u příležitosti oslav 5. výročí otevření kamenného Muzea vidlí. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality | Fotografie: Camera obscura | Komentářů: 0

Vánoční vidle

23. 12. 2016

 

Chtěl bych Vám zvěstovat radostnou novinu!

 betlem.jpg

Že byly vidle přítomny narození Ježíše by asi nikdo nezpochybnil, když se to odehrálo v chlévě. O tom, zda byly předmětem daru však historické prameny mlčí :) Tento detail neopomenul ztvárnit objektivní tvůrce betlému  a umístil tam raději hned dvoje. Objevil jsem ho na vidletu do Španěl v Cordóbě.
 

Pf 2016

28. 12. 2015

 

 pf_balazovi.jpg

... a do kalendáře si můžete poznamenat, že V. Vidlácké neolympijské hry a oslavy Dne vidlí se budou konat v roce 2016 v sobotu 11. června

 

Eurovidlák

15. 7. 2015

Karel Drábek nám přivezl na motorce ze Psár u Prahy, v rámci Motoorienťáku Ostrava 2015, vidláka bruselského původu.A to ani netušili, že získá titul (moto)vidláka i pozornost médií.

lupa

Detailní proporce eurovidláka si můžete prohlédnout ve fotogalerii internetové verze novinového článku.

 

V muzeu vidlí hořelo

14. 6. 2015

 

lupa

V sobotu v noci, po oficiálním programu IV. vidláckých neolympijských her, vzplanul v Muzeu vidlí NEOLYMPIJSKÝ OHEŇ. Hasilo se vidlemi.

 

Výtvarné prázdniny u koní 2015

25. 5. 2015

Letos se Muzeum vidlí promění ve vidlácký výtvarný kemp u koní pro děti hned dvakrát. POZOR ZMĚNA! Sami jste si rozhodli, aby se  2. turnus změnil z příměstského na pobytový. Víkendovka pro rodiče s dětmi zůstává v nabídce.

pobytovy_kemp_baner.jpg  vikendovka_baner.jpg

Pobytový kemp
(koně, výtvarno, ubytování, celodenní strava)

5. 7. (neděle navečer) - 11.7.2015 (sobotní společný dopolední program s rodiči) OBSAZENO

19.7. (neděle navečer) - 25.7. 2015 (sobotní společný dopolední program s rodiči)

Víkendovka (rodič+dítě, společný prodloužený víkend u koní, speciální výtvarné dílny, kurzy a zážitkové aktivity, strava)
Termíny stanovíme až podle zájmu

 

Veselé vidlikonoce 2015

5. 4. 2015

 

vidlikonoceitaly2015.jpg

Dvojčátka našich italských ambasadorů, Jany Vidláková a Livia Griseri, přejí VESELÉ VIDLIKONOCE všem příznivcům Muzea vidli!

 

Vidle kam se podíváš

10. 3. 2015

privesek-vidlak.jpg

Březen je ve znamení vidláckých dárků. Prostě vidle kam se podíváš. Letošní úrodě Vidlákova medu by měl napomoci tento ViDlík, kterého jsem dostal i s úlem od mé hobby cukrářky segry k narozeninám. A rodina vymyslela další muzejní suvenýry - přívěšky na klíče. Sada skládaček "U nás na farmě", kterou momentálně rozdávají k nákupům v Albertu vydala svůj klenot v podobě nadživotní kopky hnoje s vidlemi.  Od Apoenářů jsem dostal Čertovský speciál, karton piv s čerticí s vidlema na etiketě.

dort_vidlik.jpg

 

Nebezpečné vidle vydaly CD

22. 2. 2015

cdobal_nebezpecnevidle.jpg

Kapela Nebezpečné vidle, stálice naších oslav Dne vidlí, vydala své první album Buranskej rok na CD točiči. Fotka na obalu vznikla při pochodu vidláků v rámci zahájení III.vidláckých neolympijských her v roce 2014.  Absence jejich hitu Pražák (jede na chatu), kterým zahajovali koncerty, je kompenzována Vidlákovem. Příznivci buranského punk-rocku si každopádně  přijdou na své. Samozřejmě budete moci CD získat na letošních IV. vidláckých neolympijských hrách, které se konají 13.června 2015, a zažít tento nářez naživo. 

 

Muzeum vidlí prošlo testem bezbarierové přístupnosti

21. 10. 2014

zoom

Bezbariérovou přístupnost Muzea vidlí prakticky prověřily 7. a 14.10.2014 dvě návštěvy z Domova pro osoby se zdravotním postižením v Dolních Životicích, které pozvalo do Lichnova místní Sdružení zdravotně postižených. Přitom si i zaházeli vidlemi.

zoom

 

 

Cisarská veterán rallye 2014

15. 8. 2014

V sobotu (16.8.2014) projela muzeem Cisarská veterán rallye. Muzeum vidlí bylo zařazeno jako kontrolní stanoviště pro sobotní vyjížďku. Vysoutěžili si u nás cenné body v hodu vidlama na nepohyblivý cíl. Určitě bude na co koukat. Foto z loňského ročníku najdete v připojeném fotoalbu.

zoom

 

Zážitková terapie - country modeling

11. 2. 2014

 

zvětšitMuzeum vidlí a country modelingová fotka na titulní straně Regionu, přílohy Bruntálského a Krnovského deníku (internetová verze).

Dovolte mi představit vám náš první produkt zážitkové terapie COUNTRY MODELING.

vofce.jpg

Chcete zažít na vlastní kůži drsný nefalšovaný natural venkov a při tom si zkusit roli modelky v atelieru pod širým nebem?
Fotí Honza Gemela, správce muzejní podstaty. Když nás patřičně oceníte, uděláme pro vás nemožné :)  
Vše díky ideové podpoře a technického zázemí Muzea vidlí a spřízněných destinací slezského venkova.

 

Kleofáš

13. 1. 2014

blablabla

Přesto, že máme v muzeu několik exponátů čertovských vidlí, na Mikuláše je v expozici nenajdete. Čerti je k nám dávají během roku do úschovy, ale v době, kdy mají nejvíc práce, si je zase vyzvednou. Jedny nám darovala rodina, u které čert vidle zapomněl. A správce muzejní podstaty, Kleofáš, je nenechal zahálet. Událost zachytilo svou kamerou VIDEO-FOTO Studio Laryšov a protože nešlo Kleofášovi moc rozumět, opatřilo záznam i dabingem. NABÍZÍME ČERTŮM ZDARMA CELOROČNÍ ÚSCHOVU VIDLÍ V NAŠÍ EXPOZIOCI!

 

Pf 2014

31. 12. 2013

 

pf2014.jpg

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality | Komentářů: 0

Muzeum vidlí v obecním kalendáři Lichnova

30. 12. 2013

Nastal čas vyměnit kalendáře. Lichnov vydává již tradičně svůj originální obecní s fotkami z dění v Lichnově. A už druhým rokem je v něm zastoupeno i Muzeum vidlí. Zalistujte si v tom starém (2013) i v novém (2014), ve kterém najdete i termín III. Vidláckých neolympijských her.

listuj v kalendáři  listuj v kalendáři

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality | Komentářů: 0

I jedna Kačka vyhrává

23. 12. 2013

kacka-like.jpgNení potřeba 10 kaček, když vyhrává stejně jenom jedna. V Krnově proběhla výtvarná soutěž na téma "co se ti líbí na vánocích".  Vyhrála Kačka Řemínková, moje neteř, pravidelná účastnice naších prázdnin u koní, dárkyně papírových vidlí ... O vánocích nejraději chodí do muzea vidlí krmit koně. Má můj laik a gratuluju :)

 

Krátké zprávy

15. 10. 2013

 

zvětšit

Tuto sobotu hubertka v Mikolajicích i letos s možností si zasoutěžit ve vidláckých neolympijských disciplínách. Info z loňska zde.
 
ct1_ostrava_wb.jpgPrávě odjela z naší vidlácké rezervace Česká televize Ostrava. Reportáž Terezy Krumpholzové a Přemysla Berana (kamera) odvysílali dnes (10.9.2013) v regionálních zprávách. Kdo nestihl, může si pustit zde (od 21:28 min.)
 
Dnes (1.9.2013) jsou to dva roky, kdy jsem zcela otěhotněl myšlenkou založit Muzeum vidlí. Bylo to ráno v posteli. Asi nejsem sám, komu se to stalo :)
 
V neděli (25.8.2013) po desáté dopoledne bude projíždět Lichnovem spanilá jízda veteránů (auta i motorky). Start je v Neplachovicích u zámku a Muzeum vidlí je jedno z kontrolních stanovišť. Přijďte ochutnat palačinky s ořechy a čerstvě vytočeným lesním medem.
 
V pondělí (22.7.2013) přijede do Muzea vidlí natáčet reportáž z pražské redakce Českého rozhlasu 2 do pořadu "Tisíce příběhů" Romana Růžičková. Posledně natáčela v muzeu Petra Chroustová z ČRo Ostrava pro pořad "Křížem krajem" v únoru 2012 ještě před otevřením expozic. Pustit si ji můžete z archívu rozhlasu zde.
 
barmanka.jpgKoncem června 2013 jsme navštívili naší velice aktivní ambasádu v Itálii. Sídlí v kempu Alí Baba na severu nedaleko Janova. Slouží i jako sběrné místo a vyzvedli jsme první čtvery italské exponáty. Pro vidle i vidláky je to velice přátelské rekreační zařízení, což jsme si sami prakticky ověřili. Hovoří zde sedmi jazyky včetně češtiny. Postarají se o vás ambasadorka Jana Vidláková a ambasador Livio Griseri. Více na www.campingalibaba.it 

20.6.2013 Základní organizace Svazu postižených civilizačními chorobami v Kravařích k nám v září loňského roku přijela jakožto první zájezdový autobus. Letos v červnu uspořádali na podporu muzea Kravařské vidlobraní, na kterém přibylo do naší sbírky sedm nových exponátů. Podívejte se na reportáž Televize Hlučínsko.
 

 

Pořiďte dětem na hraní vidle

5. 4. 2013

muzeumvidli02.jpgPřed rokem přibyly mezi naše exponáty tyhle vidle pod evidenčním číslem 164-65. Pepina, která je ušila, šije panenky pro UNICEF. Pomohla  tenkrát splnit dnes již překonaný sen druhé stovky vidlí v muzeu. Zrovna šije svou 414tou, ale došel jí materiál. Máte někdo zbytky látek, mašlí, krajek? Jejím snem je 500 panenek. Ozvěte se jí na pavlina.macholdova@seznam.cz. I Muzeum vidlí vstupuje také do páté stovky exponátů, tak aby s námi mohla držet krok :)

Vidlácké hračky našly uplatnění v dětském koutku našeho muzea :)

 

Sicilské politické Hnutí vidlí

3. 3. 2013

395245_123385571114807_1275967048_n.jpgChtěli jsme kontaktovat Sicilské politické Hnutí vidlí (Movimento dei forconi), ale nestihli jsme to. Nabízím tedy aspoň informace, které se podařilo sesbírat díky naším italským zpravodajům.

 

Krátké zprávy 2013

28. 1. 2013

 

trojkyvidle.jpg

►Trojky vidle aspirují na zápis do našeho zlatého fondu kulturních počinů. Tihle filmaři zaujali nejen svým pseudonymem, který jsem náhodou vyguglil, ale i svou tvorbou. Ve filmu "Zajíček je kanón a má pásový opar" naleznete např. velmi propracovanou scénu, kdy při nabírání slámy ve které je ukryt partyzán byly použity bezpečné řepné vidle šestihroté, které mají na konci hrotů bambulky, tedy vidle bezpečné vůdči kladné postavě filmu. Kdežto při souboji s gestapákem se vidle promění v ostré hnojné čtyrky. Každopádně takto mutující vidle ještě ve svých sbírkách nemáme. Snad nechytly opar od zajíčka? Nebo že by kouzlo nechtěného :) Více na jejich webu nebo v červnu v rámci doprovodného programu II.Vidláckých neolympijských her.

czechfamily.jpg

► Prezidentské volby se neobešly bez vidlí.
Zpravidle je lepší věci hodnotit s odstupem a nadhledem. Ale už z nabídky kandidátů v prvním kole prezidentských voleb bylo zřejmé, že pokud by mělo Muzeum vidlí mít jednou šanci získat vidle od samotného prezidenta, tak by to přicházelo v úvahu u lidového Miloše Zemana. Pokud opomenu to, že si podle servru iDnes během předvolebního klání Jiří Dienstsbier naběhl na Kalouskovy vidle. Těžko říct, komu zůstaly ... Po proběhlých volbách bych si ale troufnul nabídnout Hradčanům i vidláckou vlajku. Povolební komentáře na aktuálně.cz si všímají nejen důsledků navozené xenofóbní atmosféry, ale opět i vidlí: ... do voleb .. „hodí vidle". Tak teď nevím, jestli se z výsledku voleb mohu ze zištných důvodů radovat. Každopádně k zahrabávání zákopů přispějeme tím, že i nadále u naších dárců nebudeme evidovat rasu ani politický názor. 

► Fotografie z motorkářského vidlobraní v našem muzeu konaného 1.9.2012 u příležitosti Sajdkárského srazu v Karlovicích jsem pověsil [zde] a Galérii motovidláků dárců jako základní kámen motorkářské expozice zase [tady]. Komu akce loni unikla, ať koukne na [info]. Zároveň vyzývám štědrého dárce, který nám zanechal na srazu v Karlovicích do naší sbírky rycí vidle made in China s žlutou násadou, ať se ozve. 

347.jpg 350.jpg 349.jpg 

italyambasarors.jpg► V pátek (18.1.2013) začalo Muzeum vidlí (Museo dei Forconi) promlouvat do světa italsky. Ambasadory máme hned dva - Livia Griseriho a Janu Vidlákovou (podle rodného listu), žijící v Itálii.

► Ve středu (16.1.2013) jsme měli možnost navštívit Národní ústav lidové kultury (skanzen) ve Strážnici. Naším hostitelem byl Mgr. Martin Šimša a tématem byly samozřejmě vidle. S ohledem na krajovou tradici hlavně ty dřevěné. Dostali jsme DVD, na kterém je zdokumentována jejich tradiční výroba. Víte, že vidle měly svou úlohu při odhánění divých žen (bosorek) ... že na Horňácku zaráželi vidle hroty nahoru do jam, do kterých chytali divočáky ... a že vidlákům se říkalo keďáci?

zvětšit►  V okresních mutacích Moravskoslezské verze zdarma šířeného týdeníku 5+2 dny vyšel 10.1. 2013 článek o mé osobě, samozřejmě díky Muzeu vidlí :) Musím ale dementovat tvrzení uvedené hned v úvodu, že byl před založením muzea Lichnov jen tuctovou obcí. Do takové bychom se před více než dvaceti lety nepřestěhovali. Beru to jako novinářskou nadsázku :)

 

Krátké zprávy 2012

9. 12. 2012

 

► Do knihkupectví dotazil 15. díl knižní podoby pořadu České televize Toulavá kamera. Tentokrát nabízí i jeden "světový unikát" ... naše muzeum :) jak uvádí informace na stránkách pořadu.

► Výsledek Mikulášského vidlobraní je zatím -2 exponáty. Vidle v muzeu si vyzvedli čerti z Býkova, aby zas jednou vidle plnily svůj účel při letošní nadílce. Pak se zase vrátí. Následujte své kolegy čerty a umístětě své vidle do úschovy do naší expozice, kde mohou nahánět hrůzu celý rok. A pokud u vás některý unavený čert vidle zapomněl, můžete nám je přívézt, jako třeba Zlámalovic rodinka na motorce z Dubu nad Moravou.

impuls24112012wb.jpg► Dnes (24.11.2012) na Ráááádiu Impuls pozvánka Alana Hejmy do muzea. Zaposlouchejte se, zamyslete se a vzpomeňte si, kde máte nějaké vidle, které můžete darovat našemu muzeu a přiložil ruku k naplnění předsevzetí této pětiletky získat 1 111 exponátů vidlí napříč společenským spektrem.

kyjovske-vidlacko.jpg► Naše muzeum bylo pozváno na exkurzi po venkovských muzeích Kyjovského Slovácka (10.-11.11.2012), kterou pořádala MAS Kyjovské Slovácko v pohybu. Muzeum vidlí se prezentovalo seminářem na téma "Netradiční způsob zakládání netradičního muzea" a ukázkou svého sbírkového fondu. Součástí byla i soutěž účastníků v hodu vidlama na cíl. To vše v příjemném prostředí Žarošického muzea. A protože je vidlománie nakažlivá, zrodila se společná myšlenka regionálního pojetí s pracovním názvem "Kyjovské Vidlácko" (dokumentování tradičního zemědělství na Slovácku s vidlemi v ruce, obohacení sbírkového fondu položením základu pro  sběrné místo Muzea vidlí regionálního formátu, ...), kterou pořadatelé posvětili hned dvěma novými exponáty do sbírek našeho muzea. Fotky z akce najdete zde. Na Slovácko se vrátíme diskutovat v rámci některého z dalších seminářů s místními muzejníky o malomuzejnické praxi.

cukry2.jpg►  Držitel titulu "čestný vidlák", Zdeněk Švidrnoch, ubalil (13.11.2012) svůj čtvrtmiliontý ručně balený cukr. Gratulujeme! Už v srpnu spontálně ubalil první sérii cukrů pro Muzeum vidlí a přijetí titulu podmínil vytvořením dalších dvou sérií (2x50 ks). Ty jsme dostali na konci října a naše muzeum je tak hned třikrát zastoupeno v tomto rekordu. Pokud byste chtěli udělat třeba svému cukrouškovi radost na vánoce nebo při jiné příležitosti a podpořit tak i tento rekord, domluvte se (svidrnochz@seznam.cz) na vytvoření originální série pro vás :)

album_malcharkova.jpg► Jak nás informovaly už začátkem týdne naše informační zdroje (díky Pavlíno) a jak nás informovala dnes i samotná autorka a kmotra druhé stovky exponátů naší sbírky, spisovatelka Anna Malchárková, vyšla její nová kniha humorného a laskavého vzpomínání pod názvem Album. O tom jak se žilo na venkově v hlučínském Slezsku a jak se měnil životní styl místních obyvatel v 60. a 80.letech minulého století. O tom, jak žilo několik generací pohromadě pod jednou střechou. Autentičnost vyprávění dodává místní nářeší.  Jednotlivé příběhy jsou jako fotografie ukládané do rodinného alba. Hledejte u dobrých knihkupců na Hlučínsku a Opavsku a nebo si ji objednejte ve vydavatelství Repronis (jsme tak rychlí, že ji dnes ještě nemají ani v nabídce :)

► Další zájezdový autobus dorazil (13.10.2012) do muzea s 48 turisty z Bílovce a okolí a protože si byli vědomí kam jedou, dovezli i 6 nových exponátů.

romanovyvidle2012_wb.jpg► Pokud ještě neznáte náš mediálně nejvíce profláknutý exponát vidlí zarostlých v kmeni stromu, podívejte se tady: reportážnoviny. Našel je kněz Roman Masný když chystal loni dřevo na zimu. A co našel letos? Zase vidle, tentokrát 4 m dlouhé a dneska (28.9.2012) jsme je dovezli z lesa do muzea. Necháme je proschnout a na jaře je opracujeme pro naší expozici :)

► Svou přízeň muzeu projevil penzion U devíti vidlí z karlovarska zřízením sběrného místa vidlí (naše varianta baby boxu pro odložené vidle). Mimo to nás samozřejmě pojí společná láska k vidlím :) V pátek (28.9.2012) do muzea dorazil s vidlema Eda, provozovatel dalšího sběrného místa v muzeu mlýnků v Ostravě (Mlejn).

semtes_sberne_misto1.jpg

► První a hned troje vidle z Německa přivezli v pondělí (1.10.2012) návštěvníci z Neugatterslebenu. Jedná se o typ bramborových vidlí vyráběný soudruhy v NDR a zvláštní typ rycích vidlí na brambory zděděný po předcích. Tomuto prvenství předcházela ve čtvrtek (27.9.2012) první návštěva z Německa (Frankfurt nad Mohanem) dvou bratrů, kteří se narodili v Lichnově (v jejich občanském průkaze psáno Lichten). 

► V sobotu a neděli (29.-30.10.2012) bylo v muzeu zavřeno, protože jsme byli na cestách. Zavítali jsme např. na hrad Beckov (SK), kde se pořádá už od roku 2006 (?) v červenci Vidlomet - mistrovství světa v hodu vidlema do dálky. Po návratu jsme našli na schodech verandy velmi zajímavý exponát vidlí, který tu někdo nechal v neděli odpoledne. Budeme moc rádi, když se nám dárce ozve a prozradí nám jejich původ.

► Objevili jsme se 26.9.2012 v příloze "IN" Hospodářských novin a na portálu "ihned" v turistické pozvánce na Bruntálsko.

zvětšit

► Návštěva z Auto-Moto veterán klubu Česká Ves (23.9.2012) přivezla na nádherných motorkách vidle oblečené do klubového trikotu. Další chtěli asi štípnout někde po cestě, protože přijeli i s pěti historickými kousky kleští :) Provozují vlastní muzeum veteránů.

Ostatní po rozkliku.

 

Batmani chystají motorkářské vidlobraní

1. 9. 2012

345a.jpg1. září (sobota) proběhne u nás motorkářské vidlobraní, které dnes zahájili členové pořadatelského týmu. Batmani z Karlovic zařadili muzeum vidlí jako závěrečné kontrolní stanoviště v rámci motorkářského "orienťáku", pořádaného u příležitosti Sajdkár srazu v Karlovicích . Zveme všechny milovníky motorek a vidlí. Motorky by měly postupně přijíždět v době od 12:00 do cca 16:00. Bude to poslední letošní "zahradní" akce u nás v muzeu spojená s ochutnávkou produktů letošního medobraní - můžete si pořídit tři druhy medu od naších včel, budou se dělat francouzské palačinky s medem a oříšky i tradiční jablečné šátečky paní domácí. Čepovat se bude Staropramen 11 a Kofola. Samozřejmě budeme mít i lahváče Birellu. Povozit se můžete na koni a bude se i házet vidlama na cíl. Pro zdokumentování dárců byl dnes otestován venkovní fotoateliér.