Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ringo Příbor 12.12.2015

Ringo 12.12.2015 Fit centrum Příbor

Zajimavé datum 12.12.2015 bylo důležité pro barvy Klokočova. Konal se totiž třetí ročník turnaje v Ringu pořádaný příborským spolkem hráčů ringa. Těm co tento sport nic neříká, jen ve zkratce: jde o obdobu a podobné pravidla jako ve volejbale, s rozdílem počtu hráčú které tvoří pouze 3. a místo míče jsou dva gumové kroužky.  Pro lepší představu, připojuji níže uvedený stručný popis hry.

Každá neděle, týden co týden tvrdého tréninku se zúročila a po předešlých ročnících, kde bylo jednou druhé a jednou třetí místo si naše klokočovské družtvo konečně stouplo na ten nejvyšší stupínek pomyslné bedny vítězů.

Sestava v podání Karla Tilla ml., Ondry Filipa a Jaroslava Bělíka tak oslavila prvenství nad šesti přihlášenými týmy. Viz.tabulka níže.

Asi po čtyřhodinovém mači se vrchní rozhodčí rozhodl, že prvenství si musíme uhájit a „druhé“ porazit ještě jednou. Po předešlých zápasech bylo tělo už tak unavené, ale těsným rozdílem jsme prvenství potvrdili.!!!!!!

Po vyhlášení výsledků cen a rozdání cen, jsme všichni společně sportovní den zapili v restauraci tělocvičny, kde na nás čekalo také občerstvení v podobě zákusků, řízků, bramboráků atd. Závěrem většina sportovců pokračovala  v oslavách na „Mexu“ do pozdních hodin.

Děkuji všem organizátorům, kamarádům za skvělý sportovní den a těšíme se na další ročník, na kterém nebudou klokočovské barvy určitě chybět a prvenství snad zopakuje.

 Za klokočovské sdružení  Kája Till ml.

Fotografie z turnaje naleznete zde:http://danych.rajce.idnes.cz/mikulassky_turnaj_v_ringu_12.12.2015/

 

20151212_173332.jpg

 

Ringo je hra, která rozvíjí snad všechny vlastnosti potřebné člověku v dnešním životě – postřeh, rychlost reakce, prostorovou orientaci, obratnost, fyzickou kondici, vůli. Hraje se gumovým kroužkem uvnitř dutým na hřišti stejných rozměrů jako je hřiště pro odbíjenou. Účelem hry je umístit kroužek do hřiště soupeře.

Svými vlastnostmi se jeví ringo jako výborný doplňkový, a hlavně základní sport, a to především pro děti a mládež. Technika hry je málo náročná. Chytat a odhazovat kroužek se každý rychle naučí, takže je schopen téměř ihned hrát, soutěžit. Také materiální nároky jsou minimální – stačí pouze zmíněný kroužek a kousek rovné plochy, nejlépe travnaté, na níž postavíme přenosné hřiště, které lze poměrně snadno vyrobit. Samozřejmě je také možné hrát na hřišti pro odbíjenou, ať už venku nebo v tělocvičně. Pro všechny je ringo prostředkem pro zvýšení všeobecné tělesné průpravy, fyzické kondice a postřehu.