Jdi na obsah Jdi na menu

Talentovaná Aiko přibližuje stavy rozpolcené duše v novince Gemini

11. 9. 2021

aiko.jpgAiko (foto - zdroj: facebook.com)

Zpěvačka Aiko si svoje postavení na domácí scéně buduje systematicky a určitě i sympaticky. Debutové album „Expiration Date” vydala loni a od té doby už zveřejnila několik dalších singlů. Díky kampani Spotify se její tvář, podobně jako ta Ewy Farne nebo Lenny, objevila na billboardu na newyorském Times Square.

Skladbou „Gemini” Alena Shirmanová přímo navazuje na předešlý singl s klipem „Daughter of the Sun”. Diváci se tedy dozvědí, jak skončí příběh zamilovaného páru. Především však video, o jehož režii se postaral Honya Tran, zobrazuje „interní emoční cestu, která se děje poté, co přijdeme o někoho blízkého”.

Odkaz na Blížence zahrnuje v tomto případě dva významy. Jedním je opravdu ten astrologický, který má ale pro Aiko spíše zábavnou než seriózní rovinu, ten druhý poukazuje na rozpolcenost bolavé duše. „V jednom okamžiku se cítíme vyrovnaní a smíření, v druhém v nás najednou přepne a celý svět se hroutí,” vysvětluje interpretka s ruskými kořeny.

Stejně jako její předešlá díla i to aktuální se dá označit jako pop s uměleckým přesahem. Produkci si vzal na starost Brit Steven Ansell, ve videoklipu pak dostal hlavní slovo opět tanec. Pestrou škálu emocí svými pohyby zprostředkovává Zuzana Zizoe Veselá. Výsledek znovu značně překračuje české standardy.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek