Jdi na obsah Jdi na menu

Igor Orozovič a Vladimír Javorský vzdávají hold všem zdravotníkům

17. 2. 2021

igor-orozovic_vladimir-javorsky.jpgIgor Orozovič, Vladimír Javorský, Zdeněk Svěrák a Karel Hábl (foto: Tomáš Mikule)

Igor Orozovič a Vladimír Javorský reflektují v písni „Hippokratova armáda” aktuální společenskou situaci kolem pandemie koronaviru. Dokázali se přitom oprostit od všech špatných věcí. Od nekompetentních vlád, nezodpovědných občanů i šiřitelů poplašných zpráv.

Vytvořili emotivní a velmi silnou skladbu s nádherným videoklipem, která nemá v charitativních počinech obdoby. V žádném případě není prvoplánová, ale disponuje vším, co dobrá písnička mít má. Není přehnaně patetická. Navíc oslavuje zdravotníky a shání pro ně peníze.

Igor Orozovič spojil síly s hudebním skladatelem a producentem Davidem Hlaváčem, který stojí například za alby Barbory Polákové. David Hlaváč do nahrávacího studia přizval Badyho Zbořila (bicí), Martina Lehkého (basová kytara) a Michala Zpěváka (dechové nástroje).

„Vím, že hodně lékařů má velmi blízko ke kultuře, proto jsem si říkal, že by jim tenhle náš společný pozdrav mohl udělat radost. Přejeme jim, aby celou situaci zvládli a aby se na to, co zvládli, nezapomnělo! Přál bych si, aby nešlo jen o ojedinělé gesto, protože děkovat lékařům se má pořád,” uvedl Igor Orozovič. Všichni, kteří se na nahrávce podíleli, věnují finanční výtěžek z prodeje singlu sbírce pod záštitou Konta Bariéry.

 Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Průša