Jdi na obsah Jdi na menu

Písničkář Xindl X opěvuje chataře v novém seriálu Osada

27. 6. 2021

002---xindl-x.jpgXindl X (foto: Angelika Špicarová)

Xindl X patří k těm hudebníkům, kteří během pandemie pilně tvořili. Nového materiálu vyplodil tolik, že ho v září vydá na desce „Terapie”. Zatím se posluchači mohou potěšit skladbou „Má chata, můj hrad”, jež bude titulní písní seriálu České televize „Osada”.

Příjemně hravá melodie s trampským nádechem oslavuje komunitu chatařů. „To téma mi bylo od začátku blízké. Připomnělo mi to moje dětství, kdy jsem každý víkend trávil s rodiči v podobně svérázné chatařské osadě u Slapské přehrady,” říká o svém čerstvém počinu Ondřej Ládek.

V klipu se vedle seriálových záběrů objeví také on sám. Natáčelo se však loni v létě a muzikant prozradil, že za tu dobu díky změně životního stylu značně zhubl. Jeho o dvacet kilogramů lehčí verzi prý uvidíme už brzy v dalším vizuálu k chystanému albu.

„Po několika společensky angažovaných deskách je ‚Terapie’ spíš takovým souborem autoprotestsongů, stejně jako byla moje prvotina ‚Návod ke čtení manuálu’. Po stránce hudební je to asi nejpopovější album, jaké jsem dosud natočil, ale zároveň je na něm i nejvíce folku a country,” tvrdí Xindl X.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek