Jdi na obsah Jdi na menu

The Smashing Pumpkins zahrají v České republice!

30. 11. 2018

Live: The Smashing Pumpkins

Datum: 06.06.2019                           Místo: Forum Karlín, Praha

the-smashing-pumpkins.jpgThe Smashing Pumpkins (foto: Angelika Špicarová)

The Smashing Pumpkins oznamují první turné od roku 2000, na kterém se představí původní členové formace Billy Corgan, Jimmy Chamberlin a James Iha. Kapela se po 8 letech vrací do Prahy, vystoupí 6. června ve Foru Karlín.

Držitelé ceny Grammy a rockoví průkopníci The Smashing Pumpkins ohlásili evropskou část „Shiny And Oh So Bright Tour”. Jedná se o jejich první koncertní šňůru po téměř 20 letech se zakládajícími členy, jimiž jsou Billy Corgan, Jimmy Chamberlin a James Iha.

Skupina na monumentálním turné oslaví třicáté výročí svého založení a fanoušci se mohou těšit na skladby z průběhu celé kariéry. Zazní výlučně materiál z debutu „Gish” a z následujících alb „Siamese Dreams”, „Mellon Collie And The Infinite Sadness”, „Adore” a „Machina”. K The Smashing Pumpkins se připojí jejich dlouholetý spolupracovník Jeff Schroeder a kapela tak vystoupí se třemi kytaristy, aby co nejvěrněji předvedla zvukovou podobu svých desek.

„Program koncertů, stejně jako scéna, se budou naprosto lišit od toho, co jsme kdy udělali. Pokud je tohle šance na nový začátek, hodláme to pořádně rozjet,” dodal Billy Corgan.

The Smashing Pumpkins vznikli v roce 1988 v Chicagu a debutové album „Gish” vydali v roce 1991. Na něj navázali úspěšnou multi-platinovou nahrávkou „Siamese Dreams” a v roce 1995 pak 10x platinovou deskou „Mellon Collie And The Infinite Sadness”. Zatím vydali 10 studiových alb, kterých prodali více než 30 milionů kusů, obdrželi řadu cen včetně Grammy, MTV VMA nebo American Music Award a ovlivnili nejednu alternativní skupinu.

Vstupenky na pražské vystoupení The Smashing Pumpkins jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketmaster a Ticketportal za 1590,- Kč.