Jdi na obsah Jdi na menu

Bruce Springsteen představil další povedené lyric video

26. 11. 2020

bruce-springsteen.jpgBruce Springsteen (foto - zdroj: facebook.com)

V pondělí 23. listopadu to byl přesně měsíc, co Bruce Springsteen vydal jubilejní dvacáté album „Letter To You”. To sklízí veskrze pozitivní reakce. Nyní se hudebník k desce vrací prostřednictvím lyric videa k písni „The Power Of Prayer”.

A podobně jako v předcházejícím klipu k songu „Ghosts” i tady se kombinují scény ze studia pořízené během natáčení alba s archivními záběry. Jsou plné prosluněných vzpomínek na mládí v New Jersey i muzikantské začátky.

Samotná píseň „The Power Of Prayer” pak tematizuje duchovní povahu hudby a její schopnost spojovat lidi. „Vychovali mě jako katolíka. A to bylo dost k tomu, abych se od náboženství navždy odvrátil,” svěřuje se Bruce Springsteen a dodává: „Když jsem byl starší, došlo mi, že se dá utéct od náboženství, ale od víry nikdy neutečete. Mám ta témata v sobě hluboce zakořeněná a v hudbě se k nim často vracím. Tyhle malé, tříminutové skladby a 180 sekund dlouhé charakterové studie, které přinesla pop music, se pro mě svým způsobem staly meditacemi a drobnými modlitbami. Moje víra přišla, ty písně naplnila a dala jim spirituální rozměr. Je to esenciální součást mého života.”

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek