Jdi na obsah Jdi na menu

Idris Elba vyzývá k ukončení násilí v naléhavém songu Knives Down

12. 1. 2024

idris-elba.jpgIdris Elba (foto: Carolyn Cole)

Herec a hudebník Idris Elba se snaží pomáhat mladé generaci. Často se vyjadřuje ke kultuře gangů a násilí v Londýně. V novince „Knives Down”, v níž hostuje DB Maz, jde však ještě dál. Vyzývá k ukončení násilí páchaného noži a žádá okamžitý zákaz prodeje mačet.

Před nedávnem se umělec zúčastnil pietní akce na Parliament Square v britské metropoli. Mluvil k novinářům, zatímco účastníci pokládali na plochu náměstí složené poslední obleky některých obětí vražd z roku 2023.

„Nemohu mlčet, když kvůli těmto brutálním a bezcitným zločinům přicházejí o život další mladí lidé,” řekl Idris Elba. „Mladí lidé jsou naše budoucnost, jejich potenciál si zaslouží být naplněn, nikoliv vzat násilím.”

Video, které režírovala společnost MD Films, zachycuje Idrise Elbu a DB Maze, jak spolu s rodinami obětí vedou debatu v Dolní sněmovně. Líčí jejich dojemné příběhy a pocity nejhůře postižených komunit v celém Spojeném království.

Kromě zdařilého klipu se song pyšní opravdu úderným textem. Autor v něm vyzývá parlament k přijetí okamžitých opatření, neboť řešení tohoto problému politici příliš dlouho zanedbávali.

Text - zdroj: musicserver.cz/Kateřina Spacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář