Jdi na obsah Jdi na menu

Kapela Harlej dává v čerstvém klipu smutku definitivní sbohem

24. 9. 2021

harlej.jpgHarlej (foto: )

Harlej patří vedle skupin Škwor nebo Dymytry k českým rockovým kapelám, které udělaly za poslední pětiletku největší progres. Videoklipy mají už se železnou pravidelností mnohamilionová zhlédnutí a poslední dvě alba „Hodný holky zlý kluky chtěj” a „Smutku dávám sbohem” rozhodně stojí za poslech.

Právě titulní song ze zatím poslední desky dostává nyní povedenou obrazovou podobu. „Klip měl několik scénářů, ale pořád to nebylo úplně ono. I vzhledem k situaci, v níž jsme žili, mě pak jednou napadlo, že smutku dáváme sbohem návratem k lidem a věcem, který máme rádi. To jsou v našem případě třeba koncerty, fandové a lidi kolem Harleje. Video je o smutku a o jedné z cest, jak mu dát sbohem a vypořádat se s ním. Těším se, až ho naši fandové uvidí. Každej z nás ukázal kousek ze svého soukromí a zároveň jak to vypadá, když se vrátíme tam, kde to máme rádi. Když písnička vznikala, byla možná trošku o něčem jiném, ale uplynulé události dávají spoustě věcí jiný úhel pohledu,” říká kytarista Tonda Rauer.

Formace Harlej je prostě v laufu a potvrdit tenhle fakt se chystá i prostřednictvím podzimních koncertů, jejichž vrcholem bude 13. listopadu vystoupení v pražském Foru Karlín.

„V březnu 2020 jsme po jediném koncertě přerušili narozeninové turné po halách, které jsme připravovali přes rok. Nedovedli jsme si tehdy představit, že závěrečnou show odehrajeme s více než rok a půl dlouhým zpožděním. Vážím si toho, že naši fandové vydrželi tak dlouho čekat a vždycky když to šlo, dorazili na koncerty a podpořili nás a vůbec celou dobu zůstali s námi. Věřím, že jim to s Harlejem vrátíme,” dodává závěrem kapelník Tonda Rauer.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík