Jdi na obsah Jdi na menu

Písničkář Pokáč našel v novém videoklipu Lék na bolest duše

18. 9. 2021

pokac.jpgPokáč (foto - zdroj: shazam.com)

„Dělání, dělání všechny smutky zahání, dělání je lék,” zpívá se ve známém songu od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Pokáč přichází s obdobnou teorií, podle níž každou bolest vyléčí zpívání: „Zpívám si, zpívám, když mám trápení, lepší lék na bolest duše na světě není.”

„Píseň ‚Lék na bolest duše’ je jedna z mých nejoblíbenějších skladeb z alba," říká oblíbený písničkář, a poukazuje tak na svou květnovou studiovou desku „Antarktida”. „Oproti ostatním songům je text méně výpravný, tak jsme se mohli s klipem pořádně vyřádit. Povedlo se nám dát dohromady opravdu hvězdné obsazení. Ve videu se objeví Miroslav Táborský (herec a dabér), FattyPillow (youtuber) a Michal Holán (herec), takže se rozhodně máte na co těšit. Vizuál je zas trošku jiný oproti předchozím, tentokrát se jedná o krapet drsnější krvák z vězeňského prostředí, tak si to určitě dejte, ideálně několikrát,” uzavírá. Sám ve snímku svého dvorního režiséra Jakuba Mahdala hraje mimo jiné na vozembouch a další nástroje.

V souvislosti s textem jde o docela překvapivý a nápaditý videoklip. A to by nebyl Pokáč, aby to nemělo zápletku a nečekaný závěr.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková